Julekaktus og kjæledyr – er julekaktus giftig for hunder eller katter

Innholdsfortegnelse:

Julekaktus og kjæledyr – er julekaktus giftig for hunder eller katter
Julekaktus og kjæledyr – er julekaktus giftig for hunder eller katter

Video: Julekaktus og kjæledyr – er julekaktus giftig for hunder eller katter

Video: Julekaktus og kjæledyr – er julekaktus giftig for hunder eller katter
Video: The Difference Between Thanksgiving Cactus, Christmas Cactus & Easter Cactus 2024, Kan
Anonim

Julekaktus er vanlige gaver rundt høytidene. De har en tendens til å blomstre om vinteren, med prangende blomster til stede for venner og familie å beundre når de deltar på vinterfestligheter. Tilstedeværelsen av små barn og kjæledyr på familietilstelninger minner oss om at ikke alle planter er trygge. Er julekaktus giftig? Les videre for å finne ut og bidra til å beskytte kjæledyrene dine mot enhver julekaktustoksisitet.

Er Christmas Cactus Toxic?

Den lyse laksen til røde blomster og intrikate puter er karakteristiske for julekaktusene, som har en tendens til å blomstre rundt jul og gir dem navnet sitt. Planten er imidlertid ikke en ekte kaktus, men en epifytt. Den trenger sterkt lys og godt drenert jord, med moderat vannbehov. For å sikre blomstringen, hold tilbake vann i oktober og gjenoppta gradvis igjen i november.

Gode nyheter! I motsetning til mange av ferieplantene er giftigheten for julekaktus ikke skadelig. Misteltein, kristtorn (bær) og julestjerne er også vanlig i vinterferien og har noen giftige komponenter, men det er trygt å ha julekaktusen i hjemmet. Den er ikke engang piggete, så du trenger ikke å bekymre deg for skarpe, spisse ting som skader munnfulle hunder og nysgjerrige katter.

Pleje av julekaktus rundt kjæledyr

Julekaktus er hjemmehørende i Sentral- og Sør-Amerika. De er klassifisert som Zygocactus, en form for epifytt som har et lignende utseende som tradisjonelt anerkjente kaktuser. Epifytter trenger ikke et jordbasert medium å leve i, men kan overleve i treskritt og steinete forsenkninger der organisk materiale har samlet seg og kompostert ned til en rik humusbase.

De fleste julekaktuser selges i et jordmedium som er godt drenerende. Pleie av julekaktus rundt kjæledyr ligner på en hvilken som helst tropisk plante. De krever dyp vanning etterfulgt av å la de øverste få centimeterne med jord tørke ut før de påføres fuktighet på nytt.

Nøkkelen til å oppnå lyse blomster hvert år er å la planten tørke ut om høsten og vinteren. Flytt planten til der den mottar sterkt lys og sørg for at temperaturene er ganske kjølige. Ideelle temperaturer for blomstring er 50 grader Fahrenheit (10 C). Påfør en 0-10-10 gjødsel i oktober til begynnelsen av november og påfør på nytt i februar.

Selv om det er best å trene dyr til ikke å prøve planter i hjemmet, vil det ikke skade dem hvis de vil prøve en blomst eller en bit av løvverk. Julekaktus og kjæledyr er perfekte huskamerater så lenge dyret ditt ikke overspiser planten og ødelegger helsen.

Julekaktus og kjæledyr kan sameksistere i harmoni i hjemmet, men forebyggende tiltak på andre ferieplanter bør tas. Plasser planter, som julestjerne, høyt oppe der dyr ikke kan nå dem. Hvis familiens kjæledyr er spesielt vedvarende, spray planten med cayennepepper oppløst i vann. Den krydrede smaken vil få Fido eller Kitty til å tenke to ganger på å nærme seg en hvilken som helst plante og unngå forgiftning, men også beskytte planten mot tannskader og bladdød.

Anbefalt: