Dekkvekster Plantedatoer – beste tidspunkt for å plante en dekkavling

Innholdsfortegnelse:

Dekkvekster Plantedatoer – beste tidspunkt for å plante en dekkavling
Dekkvekster Plantedatoer – beste tidspunkt for å plante en dekkavling

Video: Dekkvekster Plantedatoer – beste tidspunkt for å plante en dekkavling

Video: Dekkvekster Plantedatoer – beste tidspunkt for å plante en dekkavling
Video: Cover crops! What is best, How to Plant, When to plant 2024, Kan
Anonim

Dekkvekster har en rekke funksjoner i hagen. De tilfører organisk materiale, forbedrer jordens tekstur og struktur, forbedrer fruktbarheten, bidrar til å forhindre erosjon og tiltrekker pollinerende insekter. Finn ut om plantingstider for dekkavlinger i denne artikkelen.

Dekkeplantetider

Hagtefolk har to alternativer når de planter dekkvekster. De kan plante dem om høsten og la dem vokse over vinteren, eller de kan plante dem tidlig på våren og la dem vokse om våren og sommeren. De fleste gartnere planter dekkvekster om høsten og lar dem modnes over vinteren – en tid da de vanligvis ikke dyrker grønnsaker.

Denne veiledningen for planting av dekkvekster forteller deg den beste tiden for å plante forskjellige typer dekkvekster. Velg en belgfrukt (bønne eller ert) hvis du ønsker å forbedre nitrogeninnholdet i jorda. Korn er et bedre valg for å undertrykke ugress og øke det organiske innholdet i jorda.

Dekkvekster for høstplanting

  • Åkerter er hardføre til 10 til 20 F. (-12 til -6 C). «Mangus», som blir 1,5 m høy, og «Australian Winter», som blir omtrent 15 cm høy, er begge gode valg.
  • Fava-bønner vokser opp til 8fot (2,4 m.) høy og tåler vintertemperaturer til -15 F. (-26 C).
  • Kløver er belgfrukter, så de tilfører også nitrogen til jorden etter hvert som de vokser. Crimson kløver og Berseem kløver er gode valg. De blir omtrent 45 cm høye og tåler vintertemperaturer mellom 10 og 20 F (-12 og -7 C). Nederlandsk kløver er en lavtvoksende variant som tåler temperaturer så lave som -20 F. (-28 C).
  • Havre produserer ikke så mye organisk materiale som andre korn, men tåler våt jord. Den er bra for temperaturer ned til 15 F. (-9 C)
  • Byg tåler temperaturer ned til 0 F/-17 C. Det tåler s alt eller tørr jord, men ikke sur jord.
  • Årlig raigras absorberer overflødig nitrogen fra jorda. Den tåler temperaturer til -29 C.

Dekkvekster som skal plantes sent på vinteren eller tidlig på våren

  • Cowpeas må forbli i hagen i 60 til 90 dager for å produsere maksimal mengde nitrogen og organisk materiale. Plantene tåler tørre forhold.
  • Soyabønner tilfører jorda nitrogen og konkurrerer godt med sommerugras. Se etter sent modne varianter for å få maksimal nitrogenproduksjon og organisk materiale.
  • Bokhvete modnes raskt, og du kan dyrke den til modenhet mellom vår- og høstgrønnsakene dine. Den brytes raskt ned når den dyrkes ned i hagejorden.

Plantedatoer for dekkavlinger

September er et godt tidspunkt å plante høstdekke som vil forbli i hagen over vinteren, selv om du kan plante dem senere i mildt klima. Hvis du ønsker å dyrke dekkvekster om våren og sommeren,du kan plante dem når som helst etter at jorden er varm nok til å fungere og frem til midtsommer. I varmt klima, velg tidligst mulig plantetidspunkt for arten.

Du bør gå lenger enn de generelle retningslinjene for når du skal plante dekkvekster for å bestemme datoene for dekkvekstplanting. Vurder temperaturkravene til de enkelte avlingene, samt plantedatoen for plantene du har tenkt å dyrke etter dekkavlingen.

Anbefalt: