Undertrykking av ugress med dekkvekster - Hvordan bekjempe ugress med dekkvekster

Innholdsfortegnelse:

Undertrykking av ugress med dekkvekster - Hvordan bekjempe ugress med dekkvekster
Undertrykking av ugress med dekkvekster - Hvordan bekjempe ugress med dekkvekster

Video: Undertrykking av ugress med dekkvekster - Hvordan bekjempe ugress med dekkvekster

Video: Undertrykking av ugress med dekkvekster - Hvordan bekjempe ugress med dekkvekster
Video: Роботы захватывают сельское хозяйство??? Салат, морковь и лук - Сельское хозяйство 2022. 2024, April
Anonim

Ugress! De er den mest frustrerende forbannelsen av hageopplevelsen. Gartnere fra Alaska til Florida kjenner kampen, siden disse invasive, aggressive plantene ser ut til å dukke opp fullvokst ut av løse luften. Hva skal en gartner gjøre? Mange velger å kvele ugress med plast, papp og halm, men noen få innser kraften til dekkvekster for ugrasbekjempelse. Bønder har undertrykt ugress med dekkvekster i flere tiår, så hvorfor skulle ikke hjemmegartnere dra nytte av det? La oss lære mer om ugrasbekjempelse i dekkavlingen.

Dekkvekster for å undertrykke ugress

Å bruke dekkvekster er ikke en ny praksis, men det har ikke vært vanlig i små hager før nylig. Selv om uorganiske bunndekker har vært mye brukt, kan denne praksisen være både rotete og uholdbar, for ikke å nevne den betydelige mengden svart plastgartnere som har bidratt til deponier.

I år bør dekkvekster ha fokus – ikke bare kan de utkonkurrere ugress, men mange slipper ut kjemikalier i jorden som faktisk hindrer ugressfrø i å spire (en prosess kjent som allelopati). Følgende planter fungerer for eksempel dobbelt i hageområder som både dekkvekst og ugressdemper:

  • Vinterrugkan direkte ødelegge grisegress, lammekvart, portulak og krabbegress.
  • Solsikke og underjordisk kløver kan undertrykke invasive morgenfruer.
  • Sorghum kan forhindre at lilla nøtteskjær, bermudagress og mange ettårige småfrø tar tak.

Ugrasbekjempelse av dekkvekster er ikke uten problemer. Sensitive hageplanter kan også bli forgiftet eller svekket av kjemiske angrep fra allelopatiske avlinger. Salat er spesielt utsatt, mens storfrø og transplanterte avlinger er mye mer tolerante. Noen blir til og med stimulert av tilstedeværelsen av dekkvekster som ikke har brutt ned ennå. Vinterkorn kan for eksempel være til nytte for erter, bønner og agurker.

Hvordan kontrollere ugress med dekkvekster

Det er mer ved å bruke en dekkavling enn å bare kaste frø på bakken og håpe på det beste, men når du først har etablert dekkavlingen, trenger du bare å lene deg tilbake og se at den fungerer. Velg alltid en dekkavling som er sesongmessig passende, da kule sesongavlinger ikke vil fungere bra for deg om sommeren og omvendt. De fleste gartnere velger flere dekkvekster som jobber sammen for å holde ugresset nede hele året.

Start med et godt, ugressfritt bed. Det høres enkelt ut, men det er den vanskeligste delen. Fjern levende ugress, jordstengler og andre ugressrotdeler du kan finne i jorda. Jo renere jorda er, jo bedre jobb vil dekkavlingen din gjøre for å forhindre uønsket vekst. Når bedet er så rent som mulig, så frøene dine i henhold til pakkens anvisninger, deretter vann, fôr og kalk somnødvendig.

Når du dyrker en dekkvekst, må du passe nøye på blomstringen. Det siste du trenger er at dekkveksten selvsåer og blir et ugress i seg selv. Så for din fornufts skyld og hagen din, vær forberedt på å jorde under eller klippe ned dekkavlingen i det øyeblikket du merker at frødannelsen begynner. Å la den vokse så lenge som mulig vil gi deg alle fordelene med ugrasbekjempelse og grønngjødsel kombinert.

Anbefalt: