Avocado Cross Pollination - Do Avocado Trees Cross Pollinate

Innholdsfortegnelse:

Avocado Cross Pollination - Do Avocado Trees Cross Pollinate
Avocado Cross Pollination - Do Avocado Trees Cross Pollinate

Video: Avocado Cross Pollination - Do Avocado Trees Cross Pollinate

Video: Avocado Cross Pollination - Do Avocado Trees Cross Pollinate
Video: How do Avocado Trees Cross Pollinate? 2024, April
Anonim

Pollinering i avokadotrær er en unik prosess. Et modent tre kan produsere over én million blomster i løpet av livet, hundrevis av dem i løpet av en sesong. Så, kryssbestøver avokadotrær? La oss finne det ut.

Kryspollinering i avokado

Pollinering i avokadotrær er faktisk et resultat av krysspollinering i avokado. Blomstene til avokadotreet blir referert til som perfekte, noe som betyr at de har både mannlige og kvinnelige reproduktive organer. Blomstene er gulgrønne, 1,5 cm (½ tomme) på tvers og født i klynger eller blomstrer på 200 til 300 nær enden av grenene. Av disse hundrevis av oppblomstringer er omtrent 5 prosent sterile. Til tross for mengden av blomster, vil bare én til tre frukter utvikle seg fra disse paniklene.

Det finnes to typer avokadoblomster, referert til som A og B. Hver variant av avokadotre vil ha den ene eller den andre typen blomst. Trærne blomstrer på en måte kjent som "synkron dichogami". Dette betyr at blomstringstiden for hann- og hunnblomster er forskjellig. Type A hunnblomster er mottakelige for pollen om morgenen og hannblomster kaster pollen om ettermiddagen. Type B-blomster er mottakelige for pollen om ettermiddagen, og hannblomstene deres avgir pollen imorgen.

Dette betyr at maksim alt utbytte oppstår med krysspollinering av avokado mellom type A og type B. Så hvordan kryssbestøver du et avokadotre for å oppmuntre til optimal fruktsetting?

Hvordan krysse pollinering av et avokadotre

Avocadokrysspollinering kan oppmuntres hvis begge varianter (A- og B-type) av blomster er tilstede. Begge disse variantene av avokado må blomstre samtidig, og selvfølgelig må det være pollinatorer rundt for å hjelpe til med befruktning.

I tillegg må dag- og natttemperatur være egnet for at blomster skal gjødsles skikkelig. For kalde temperaturer påvirker antallet pollinatorer som vil besøke blomstene og frakte pollen fra hann til hunn for vellykket befruktning, det samme gjør intens vind eller regn. Imidlertid er kjølige nattetemperaturer nødvendig for å indusere blomstring. Pollinering er mest sannsynlig når temperaturen er mellom 65-75 grader F. (18-23 C). Som med alt i naturen er det en hårfin balanse.

Mens mange avokadotrær vil selvbestøve, vil de frukte bedre hvis de kryssbestøves med en annen type. Derfor er det tilrådelig å plante en type A og en type B med minst 20-30 fot (6 til 9 m.) fra hverandre. Type A avokadotrær inkluderer:

  • Hass
  • Pinkerton
  • Gwen

Avocado-type B-varianter inkluderer:

  • Fuerte
  • Bacon
  • Zutano

Hvis du fortsatt ikke ser frukt satt etter å ha fulgt alt ovenfor, husk at noen kultivarer blomstrer og setter frukt om hverandre. Også, generelt, avokado tar sinsøt tid. Fruktutvikling kan ta alt fra fem til 15 måneder, så det er kanskje bare å være tålmodig. Alt så bra er verdt å vente på!

Anbefalt: