Growing Apples - Learn About Cross Pollination Between Apple Trees

Innholdsfortegnelse:

Growing Apples - Learn About Cross Pollination Between Apple Trees
Growing Apples - Learn About Cross Pollination Between Apple Trees

Video: Growing Apples - Learn About Cross Pollination Between Apple Trees

Video: Growing Apples - Learn About Cross Pollination Between Apple Trees
Video: Apple Pollination and Selection- UT Extension Spring 2020 2024, Kan
Anonim

Kryssbestøvning mellom epletrær er avgjørende for å oppnå god fruktsetting ved dyrking av epler. Mens noen frukttrær er selvfruktende eller selvbestøvende, krever epletrepollinering kryssvarianter av epler for å lette krysspollinering av epletrær.

Kryssbestøvning av epletrær må skje på blomstringstidspunktet, hvor pollen overføres fra den hannlige delen av blomsten til den kvinnelige delen. Overføring av pollen fra krysssorter av epletrær til alternative krysssorter kalles krysspollinering.

Hvordan fungerer krysspollinering mellom epletrær?

Kryssbestøvning av epletrær skjer først og fremst ved hjelp av flittige honningbier. Honningbier gjør sitt beste i milde temperaturer på ca. 65 grader F. (18 C.), og kaldt vær, regn eller vind kan holde biene inne i bikuben, noe som resulterer i dårlig epletrepollinering. Plantevernmidler legger også en demper på krysspollinering av epletrær siden plantevernmidler også er giftige for honningbiene og bør ikke brukes i den avgjørende blomstringstiden.

Selv om honningbier er kjempebra, har honningbier en tendens til å holde seg innenfor en mindre radius fra bikuben når krysspollinering mellom epletrær finner sted. Derfor vokser epletrær som ersom ligger mer enn 100 fot (30 m.) unna får kanskje ikke den epletrebestøvningen de trenger.

Kryssvarianter av eple foreslått for krysspollinering

For pollinering av epletre, må kryssvarianter av eple plantes for å sikre at fruktdannelse oppstår. Ellers kan det hende du ikke har epler.

Blomstrende crabapples er en fabelaktig pollinator siden de er enkle å ta vare på, blomstrer i lang tid og mange varianter er tilgjengelige; eller man kan velge kryssvarianter av eple som er symbiotiske når man dyrker epler.

Hvis du dyrker epler som er dårlige pollinatorer, må du velge en kultivar som er en god pollinator. Noen eksempler på dårlige pollinatorer er:

  • Baldwin
  • King
  • Gravenstein
  • Mutsu
  • Jonagold
  • Winesap

Disse dårlige pollinatorene bør kombineres med slike som en av de følgende krabbeplene for å oppmuntre til krysspollinering mellom epletrær:

  • Dolgo
  • Whitney
  • Manchurian
  • Wickson
  • Snødriv

Alle epletresorter krever litt krysspollinering for vellykket fruktsetting, selv om de er merket som selvfruktende. Vinterbanan (sporetype) og Golden Delicious (sporetype) er to gode eksempler på pollinering av krysssorter av eple. Nært beslektede kultivarer som McIntosh, Early McIntosh, Cortland og Macoun krysser ikke godt med hverandre, og sporetyper bestøver ikke foreldrene. Bloom perioder av kryss varianter av eple for pollinering måoverlapp.

Andre metoder for pollinering av epletre

En annen metode for å oppmuntre til pollinering av epletre er poding, der en god pollinator podes på toppen av en mindre pollinerende variant. Dette er en vanlig praksis i kommersielle frukthager. Toppen av hvert tredje tre i hver tredje rad vil bli podet med en god eplebestøver.

Buketter med høye pollinatorer med friske, åpne blomster kan også henges i en bøtte med vann fra grenene til de mindre pollinerende voksende eplene.

Krosspollinering mellom epletrær

Når gode kryssvarianter av eplepollinatorer har blitt introdusert til dårlige pollinatorer, må det mest avgjørende elementet ved krysspollinering undersøkes. Honningbien er en av naturens mest flittige og nødvendige skapninger og bør fostres for å sikre at utmerket pollinering oppnås.

I kommersielle frukthager er det nødvendig med minst én bikube per acre med voksende epletrær. I en hjemmehage er det vanligvis nok ville honningbier til å utføre pollineringsoppgaven, men å bli bigård er en givende og engasjerende aktivitet og vil aktivt hjelpe til med pollinering; for ikke å snakke om den ekstra fordelen med deilig honning.

Anbefalt: