Corn Cross Pollination Info - Effects Of Cross Pollinating In Corn

Innholdsfortegnelse:

Corn Cross Pollination Info - Effects Of Cross Pollinating In Corn
Corn Cross Pollination Info - Effects Of Cross Pollinating In Corn

Video: Corn Cross Pollination Info - Effects Of Cross Pollinating In Corn

Video: Corn Cross Pollination Info - Effects Of Cross Pollinating In Corn
Video: CROSS-POLLINATION - What You Need to Know for Saving Seeds! 2024, Mars
Anonim

Åker med vinkende maisstilker er et klassisk syn i mange regioner i USA. Den imponerende høyden og det store volumet til plantene er et symbol på amerikansk landbruk og en kontantavling av enorm økonomisk betydning. For å holde denne kontantavlingen på sitt beste, er det viktig å forhindre krysspollinering i mais. Fortsett å lese for å lære mer.

Kan korspollinering av mais?

Mais pollinerer ved hjelp av vinden, som fanger opp det fine støvet og virvler det rundt åkeren. Noe mais er selvbestøvende, men flertallet er avhengig av at de andre plantene står sammen med den for pollinering.

Kan maiskrysspollinere? De fleste varianter krysser bestøvning lett, men de resulterende plantene er ikke av samme sort som foreldreplantene, og kan til og med være en helt annen stamme. Hybridstammene fortynnes over tid med krysspollinering, noe som resulterer i planter som ikke bærer de nøye kultiverte egenskapene. De neste generasjonene kan til og med gå tilbake til å bære problemene som de opprinnelige plantene ble avlet for å forhindre.

Corn Cross Pollination Info

Så hva skjer med krysspollinering av mais? I stedet for å pollinere insekter som møll, bier og sommerfugler, utveksler de pollen mellom planter med sineaktiviteter, mais trenger vind. Denne tilfeldige, tilfeldige pollineringsmetoden gjør at et stort område kan bestøves av den samme pollenstammen.

Som et vindkast rufser i kvastene på maisplantene, fanger den opp modent pollen og sveiper det over de andre maisblomstene. Faren kommer når det er en annen maisstamme som vokser i nærheten. Effektene av krysspollinering kan gi neste generasjons planter som har ugunstige egenskaper.

Mye forskning er gjort for å forbedre hybrider av planten i et forsøk på å øke utbyttet, redusere skadedyr- og sykdomsproblemer og skape et mer kraftfullt utvalg av mais. Kryssbestøvning av mais kan redusere disse gevinstene i biologisk ingeniørvitenskap som vitenskapen har utviklet. Å forhindre krysspollinering i mais er viktig for å bevare maisstammen som er plantet.

Forhindrer krysspollinering av mais

Bønder med høyavlingsproduksjon er bevæpnet med korspollineringsinformasjon for mais som hjelper dem å forhindre tap av den opprinnelige avlingen. Effektene av krysspollinering kan være reduserte egenskaper, men det kan også inkludere et fenomen som kalles hybridkraft. Dette er når neste generasjon eller to fra krysspollinering resulterer i forbedrede planter. Dette er vanligvis ikke tilfellet, så det er viktig å forhindre krysspollinering av mais for å bevare variasjonen av avlingen som dyrkeren har valgt for sine kvaliteter.

Den beste måten å gjøre dette på er å holde andre stammer fra nærliggende felt. Plant bare én variant av mais for å forhindre at åpen pollinering blir krysspollinering og flytter inn i andre maisvarianter. Bevaring av de ønskede egenskapene kan bare komme fra ubesmittede avlinger, som mottar pollen kun fra stammen deres. Pollen kan reise en mil på et par minutter med bare 15 mph vind, men antallet granuler er sterkt redusert. Forskere har bestemt at en 150 fot (46 m.) buffer mellom forskjellige maisvarianter er tilstrekkelig til å forhindre mesteparten av krysspollinering.

Anbefalt: