Brugmansia skadedyr og sykdommer – vanlige problemer som påvirker Brugmansia-planter

Innholdsfortegnelse:

Brugmansia skadedyr og sykdommer – vanlige problemer som påvirker Brugmansia-planter
Brugmansia skadedyr og sykdommer – vanlige problemer som påvirker Brugmansia-planter

Video: Brugmansia skadedyr og sykdommer – vanlige problemer som påvirker Brugmansia-planter

Video: Brugmansia skadedyr og sykdommer – vanlige problemer som påvirker Brugmansia-planter
Video: Overwinter tips for the Brugmansia / Angels Trumpet plant. 2024, Kan
Anonim

Også kjent som engletrompet eller ganske enkelt "brug", er brugmansia en buskete plante med masser av imponerende, trompetformede blomster som måler opptil 50 cm (20 tommer) i lengde. De fantastiske blomstringene vises fra våren til tidlig vinter. Selv om det kreves lite omsorg for å dyrke denne skjønnheten, kan brukmansia-skadedyr og sykdommer kompromittere plantens helse og lang levetid.

Brugmansia Diseases

De vanligste Brugmansia-sykdommene inkluderer:

Soppvisnninger

Soppproblemer som påvirker brugmansia inkluderer fusarium og verticillium visne. Begge sykdommene, som kommer inn i planten gjennom røttene og reiser oppover stilken, blokkerer overføring av vann og forårsaker hemmet vekst og visnet løvverk. Fusariumvisne ses vanligvis i varmt vær, mens verticillium er mer vanlig når været er kjølig.

Det finnes ingen praktiske kjemiske kontroller for fusarium og verticillium visne, og soppene kan leve i jorda i lange perioder. Den beste utveien er å begynne med sunne, sykdomsresistente planter og dyrke dem i pottemedium uten forurensninger.

mosaikkvirus

Tobakksmosaikkvirus identifiseres av mosaikklignende, gule eller lysegrønne områder. Selv omviruset dreper sjelden planten, det kan påvirke utseendet. Når den først er infisert, forblir sykdommen hele plantens levetid.

Root rot

Råte er en vanlig, vanligvis dødelig, soppsykdom forårsaket av overdreven vanning. For å forhindre rotråte, hold potteblandingen fuktig, men aldri gjennomvåt, i sommermånedene. Reduser vanningen når temperaturen synker på sensommeren eller høsten.

Pests of Brugmansia

Brugmansia-problemer inkluderer skadedyr som:

  • Whiteflies
  • Weevils
  • Thrips
  • Skala
  • Aphids
  • midd

Ta skritt for å kontrollere skadedyrene uten kjemikalier; unngåelse av insektmidler er et viktig aspekt ved skadedyrbekjempelse. Kjemikalier er kontraproduktive fordi de dreper insekter som damebiller og snørevinger som hjelper til med å holde skadedyr i sjakk. Insektdrepende såpe er nyttig i kontroll av saftsugende insekter og utgjør minimal fare for nyttige insekter. Bruk produktet kun som anvist, og spray aldri når det er nyttige insekter på bladene. Neem olje er et annet alternativ.

Tomathornorm er en annen type skadedyr som kan avløve en plante raskt. Den beste kontrollen er å håndplukke de store, larvelignende skadedyrene, som oftest sees om morgenen og tidlig på kvelden. Hvis du blir pysete av å klemme skadedyrene, slipp dem i en beholder med såpevann. La hornorm være i fred hvis du oppdager små larver som lever av skadedyrene. Larvene er trichogramma, parasittiske veps som er ekstremt effektive når det gjelder å spise eggene til mange hageskadedyr. Disse bittesmå vepsene er svært nyttige i hagen, og de svir ikke.

Anbefalt: