Dogwood-skadedyr og sykdommer - Lær om problemer som påvirker kornelletrær

Innholdsfortegnelse:

Dogwood-skadedyr og sykdommer - Lær om problemer som påvirker kornelletrær
Dogwood-skadedyr og sykdommer - Lær om problemer som påvirker kornelletrær

Video: Dogwood-skadedyr og sykdommer - Lær om problemer som påvirker kornelletrær

Video: Dogwood-skadedyr og sykdommer - Lær om problemer som påvirker kornelletrær
Video: Q&A – My dogwood is dying. Can it be saved? 2024, April
Anonim

Dogwood er et populært prydtre med sine blomstrende dekkblader, elegante løvverk og knallrøde frukter. Disse plantene er relativt hardføre, men de har akilleshælene sine. Vi har alle hørt fablene om hvordan selv den minste kan ta ned de mektige. Dette er sant med en rekke sopp- og bakteriesykdommer i kornel eller bittesmå insekter som kan infisere eller infisere kornelen. Problemene som berører korneltrær er for mange til å skrive dette, men vi kan dekke noen av de vanligste kornellproblemene.

Dogwoods trenger fruktbar, fuktig jord med god drenering. De er underetasjes trær og krever sprakket belysning med beskyttelse mot dagens varmeste stråler. Men selv planter med gode forhold på stedet, årlig gjødsel og tilstrekkelig vann kan fortsatt støte på korneltreproblemer som ødelegger helsen og livskraften deres.

Diseases of Dogwood

Dogwood antraknose er en av de vanligste soppsykdommene som angriper denne planten. Den starter med ødelagte blader, med lilla marginer og brunfarge rundt kantene på bladene. Sekundære tegn kan inkludere cankers på kvister og mindre greiner. Disse strekker seg gradvis til stammen på treet med nekrotiskgråteområder.

Flekk antraknose, septoria-bladflekk og meldugg er alle tilstander som påvirker bladene. Rotråte og kreftsykdom florerer og trives under fuktige forhold. Det er listet opp soppdrepende midler og bakterielle midler for å bekjempe de ulike sykdomsproblemene som påvirker korneltrær. Ta kontakt med ditt lokale County Extension-kontor for å få hjelp til behandling eller kontakt en sertifisert arborist.

Skadedyr i kornelltre

Knapt noe prydtre er uten viftene. Korneltrær har flere insekter og larvene deres som kaller treet deres hjem. Betydelig tap av kraft og sykdom kan oppstå når disse bittesmå røverne invaderer i mengde.

  • Kornelen er den mest bemerkelsesverdige skadedyret på treet. Larver lever i kambiumlaget og deres reise og spising skader strømmen av næringsstoffer og vann. Ofte kan grener dø.
  • Mange skjellinsekter er korneltre-skadedyr.
  • Kornelsagfluelarvene lever av bladverket og kornelølkøllmygg forårsaker spindelformet hevelse på kvister.

I store kolonier er den eneste behandlingen sprøytemidler for å forhindre tap av helse i treet ditt. Les alle instruksjonene nøye og bruk en målrettet formulering.

Andre vanlige kornellproblemer

Dogwoods reagerer ikke godt på tørke eller flom. De trenger fruktbar jord, så i dårlig jord vil de til slutt avta. Bladverket kan brenne eller bli rødlig om sommeren når det ikke er nok vann. Bruk mulch 3 til 4 tommer (7,5–10 cm.) dypt og 3 fot (1 m.) rundt stammen for å spare fuktighet. Bare væresikker på at den ikke berører bagasjerommet.

Apropos stammer, treet er utsatt for mekaniske skader, som vil åpne porten for insektinvasjoner eller soppproblemer. De fleste problemer med korneltre kan unngås ved å gi tilstrekkelig pleie og velge sunne kornelvarianter som passer for ditt område.

Anbefalt: