Feilsøking av vanlige Dahlia-problemer: Dahlia-sykdommer og skadedyr

Innholdsfortegnelse:

Feilsøking av vanlige Dahlia-problemer: Dahlia-sykdommer og skadedyr
Feilsøking av vanlige Dahlia-problemer: Dahlia-sykdommer og skadedyr

Video: Feilsøking av vanlige Dahlia-problemer: Dahlia-sykdommer og skadedyr

Video: Feilsøking av vanlige Dahlia-problemer: Dahlia-sykdommer og skadedyr
Video: Dahlia Plant Diseases and Issues 2024, Kan
Anonim

Du trenger ikke være en samler for å sette pris på det brede spekteret av farger og former som finnes i georginefamilien. Disse spennende og mangfoldige blomstene er ganske enkle å dyrke, men det er noen problemer med dahlia som kan begrense deres produksjon og til og med helsen deres. Dahlia-skadedyr og sykdommer er vanligvis begrenset til sugende insekter og soppproblemer, men noen få sykdommer kan faktisk drepe knollene. Se etter vanlige georgineproblemer, og napp dem raskt i knoppen for fortsatt oppblomstring og sunne planter.

Vanlige Dahlia-problemer

Uansett hvor erfaren du er som gartner, vil det oppstå noen problemer med plantene dine. De fantastiske blomstene kjent som dahliaer er intet unntak. Blant de vanligste dahlia-sykdommene er de som er forårsaket av sopp, som mugg og gråmugg. Dahlia-blomster skadedyr har en tendens til å reflektere saftdrikkeformene, men kan også omfatte bladspisere som et bredt utvalg av larver og larver. Å vite hva du skal se etter er halve kampen for å holde de dyrebare plantene dine sunne og vakre.

Sunne, lubne knoller er avgjørende for store rike georginer. Du vil ha liten sjanse for store blomsterklaser hvis knollene dine er magre, mugne ellerråtnende. Start med sunne knoller først.

De første tegnene på problemer med plantene dine er ofte akkurat når de spirer og utvikler blader. Det er vanlig å finne nye blader helt tygde, lacy og knapt stille der. De skyldige er vanligvis larver eller en eller annen form for larver. Disse lever av bladvev og lager sveitsisk ost av bladverket, noe som reduserer plantens evne til å innta solenergi. Håndplukking kan være løsningen for å overvinne denne typen problemer med dahlia.

Soppproblemer som pulveraktig mugg er en annen universell klage. Unngå overvann og bruk et hagebrukssoppmiddel.

Dahlia-sykdommer

Flere skumle komplikasjoner kan oppstå i georginene dine, som noen ganger kan drepe planten permanent. Disse kan inkludere:

  • Stengelråte – Stengelråte oppstår når georginer vokser i tung, dårlig drenert, våt jord. Se etter en hvit ring i jorden rundt stilken. Råten vil krype inn og drepe stilken og bevege seg ned i jorden for å drepe knollene.
  • Mosaikkvirus – Mosaikkvirus dverger planter og forvrenger blader. Du må ødelegge planten, siden det ikke finnes noen kur.
  • Botrytis – Botrytis-syke er nesten like ille og får knopper til å råtne og dekker planten med pulveraktig gråmugg. Fjern alle berørte deler og ødelegg den.
  • Aster yellows – Løvhopper, som ofte finnes på planter, er vektoren for astergul, en sykdom der det dannes bladlignende vev der du bør få blomsterknopper. Planter er dessverre et tap.
  • Viralproblemer – Problemer med georginer inkluderer også verticillium-visne og nekrotisk flekkvirus. Infisert jord forårsaker førstnevnte og bladene blir svarte, brune eller grønnbrune. Nekrotisk flekkvirus er forårsaket av mating av trips.

Dahlia-skadedyr

Tallige skadedyr synes georginer er deilige. I tillegg til larvene og larvene, vil sugende insekter trolig være det største problemet, og de mest utbredte lovbryterne er:

  • Aphids
  • Thrips
  • midd
  • Leafhoppers

Selv om dette er relativt små skadedyr, kan deres vane med å suge saft fra planten redusere helsen, forårsake forkrøplede og forvrengte plantedeler og til og med overføre sykdommer. Hagebrukssåper og vannsprut kan redusere tilstedeværelsen av dem.

Flere typer borer er også skadedyr for dahliablomster. Systemgjødsel kan gi en viss beskyttelse hvis det påføres tidlig på sesongen.

Snegler, snegler og kuttorm produserer lokal skade som er visuelt tydelig og reduserer plantehelse og attraktivitet. Jakt om natten med en lommelykt og bruk "squish"-metoden for skadedyrbekjempelse for cutworms. Snegler og snegler kan kontrolleres med diatoméjord eller snegleagn.

Som om det ikke var nok av dahlia-skadedyr og sykdommer, er knollene svært utsatt for frost, noe som gjør plantene til en utfordring, men en verdig en, for nordlige gartnere.

Anbefalt: