How To Grow A Maple Tree - Information About Caring for Maple Trees

Innholdsfortegnelse:

How To Grow A Maple Tree - Information About Caring for Maple Trees
How To Grow A Maple Tree - Information About Caring for Maple Trees

Video: How To Grow A Maple Tree - Information About Caring for Maple Trees

Video: How To Grow A Maple Tree - Information About Caring for Maple Trees
Video: Planting and caring tips for Acer Japanese Maple 2024, Kan
Anonim

Lønnetrær kommer i alle former og størrelser, men de har alle én ting til felles: enestående høstfarge. Finn ut hvordan du dyrker et lønnetre i denne artikkelen.

Hvordan dyrke et lønnetre

I tillegg til å plante lønnetrær som er dyrket i barnehage, er det et par måter å dyrke lønnetre på:

Å dyrke lønnetrær fra stiklinger

Å dyrke lønnetrær fra stiklinger er en enkel måte å få gratis spirer til hagen din. Ta 4-tommers (10 cm.) stiklinger fra tuppen av unge trær midt på sommeren eller midten av høsten, og fjern bladene fra den nedre halvdelen av stilken. Skrap barken på den nedre stilken med en kniv og rull den deretter i pulverisert rothormon.

Stikk de nederste 5 cm (2 tommer) av stiklingen i en gryte fylt med fuktig rotmedium. Hold luften rundt planten fuktig ved å lukke potten i en plastpose eller dekke den til med en melkekanne med bunnen skåret ut. Når de har slått rot, fjerner du stiklingene fra belegget og plasser dem på et solrikt sted.

Planting av lønnetrefrø

Du kan også starte et tre fra frø. Maple tree frø modnes enten våren til tidlig sommer eller sen høst, avhengig av arten. Ikke alle arter krever spesiell behandling, men det er best å gå videre og behandle dem med kuldestratifisering for å være sikker. Denne behandlingen lurer dem til å tro at vinteren har kommet og gått, og at det er trygt å spire.

Plant frøene omtrent 2 cm dype i fuktig torvmose og legg dem i en plastpose inne i kjøleskapet i 60 til 90 dager. Plasser pottene på et varmt sted når de kommer ut av kjøleskapet, og når de spirer, plasser dem i et solfylt vindu. Hold jorden fuktig til enhver tid.

Planting og stell av lønnetrær

Transplanter frøplanter og stiklinger i en potte fylt med pottejord av god kvalitet når de er noen få centimeter høye. Pottejord gir dem alle de næringsstoffene de trenger de neste par månedene. Etterpå mater du dem med halvsterk flytende potteplantegjødsel hver uke til 10 dager.

Høsten er den beste tiden for å plante frøplanter eller stiklinger av lønnetre utendørs, men du kan plante dem når som helst så lenge bakken ikke er frossen. Velg et sted med full sol eller delvis skygge og godt drenert jord. Grav et hull like dypt som beholderen og 2 til 3 fot (61-91 cm.) bredt. Sett planten i hullet, og pass på at jordlinjen på stilken er jevn med jorden rundt. Å begrave stilken for dypt oppmuntrer til råte.

Fyll hullet med jorda du fjernet fra det uten å tilsette gjødsel eller andre endringer. Trykk ned med foten eller tilsett vann med jevne mellomrom for å fjerne luftlommer. Når hullet er fullt, jevn jorda og vann dypt og grundig. To tommer (5 cm) med mulch vil bidra til å holde jorden fuktig.

Ikke gjødsletreet til den andre våren etter planting. Bruk 10-10-10 gjødsel eller en tomme (2,5 cm.) kompostert gjødsel fordelt jevnt over rotsonen. Når treet vokser, behandle det med ekstra gjødsel bare hvis det er nødvendig. Et lønnetre med lyse blader som vokser i henhold til forventningene trenger ikke gjødsel. Mange lønner har problemer med sprø grener og vedråte hvis de blir tvunget til å vokse for fort.

Anbefalt: