Japanese Maple Tree Facts - Lifespan Of Japanese Maple Trees

Innholdsfortegnelse:

Japanese Maple Tree Facts - Lifespan Of Japanese Maple Trees
Japanese Maple Tree Facts - Lifespan Of Japanese Maple Trees

Video: Japanese Maple Tree Facts - Lifespan Of Japanese Maple Trees

Video: Japanese Maple Tree Facts - Lifespan Of Japanese Maple Trees
Video: All About Japanese Maples | Ask This Old House 2024, Kan
Anonim

Den japanske lønnen (Acer palmatum) er kjent for sine små, delikate blader med spisse fliker som sprer seg utover som fingre på en håndflate. Disse bladene blir fantastiske nyanser av oransje, rødt eller lilla om høsten. Det er mange interessante fakta om japansk lønnetre, inkludert hvor lenge disse trærne lever. Levetiden til japanske lønnetrær avhenger stort sett av omsorg og miljøforhold. Les videre for å finne ut mer.

Japanese Maple Tree Facts

I USA anses den japanske lønnen for å være et lite tre, som vanligvis vokser fra 1,5 til 7,5 fot høyt. De foretrekker rik, sur, godt drenerende jord. De liker også delvis skyggefulle omgivelser og vanlig vanningsvann. Tørke er moderat tolerert, men myrjord er veldig dårlig for disse trærne. I Japan kan disse trærne vokse til 50 fot (15 m.) eller mer.

Japanske lønner vokser vanligvis en fot (31 cm.) per år de første 50 årene. De kan bli over hundre år gamle.

Hvor lenge lever japansk lønn?

Det japanske lønnetreets levetid varierer avhengig av flaks og behandling. Disse trærne tåler skygge, men varm, full sol kan angivelig redusere levetiden deres. Levetiden til japansklønnetrær er også negativt påvirket av stillestående vann, dårlig jordkvalitet, tørke, sykdommer (som Verticillium visne og antraknose), og feilaktig beskjæring og planting.

Hvis du ønsker å forlenge levetiden til japanske lønnetrær, gi dem regelmessig vanning, gi en årlig påføring av kompost av god kvalitet og installer dem på et sted som gir delvis skygge og god drenering.

Japanske lønner er svært utsatt for verticillium-visne, som er en jordbasert sykdom. Det forårsaker visning i blader og dreper grener gradvis. Er den japanske lønnen min døende? Hvis den har verticillium-visne, er den det. Det beste du kan gjøre i dette tilfellet er å pleie din japanske lønn med god jord, vanlig vann og mulige årlige injeksjoner for å forlenge levetiden så lenge som mulig. Test jorda for jordsykdommer før du planter en verdsatt japansk lønn.

Japanske lønner har et dårlig rykte for å utvikle røtter som bøyes og sirkler rundt rotkronen og nedre stilk, og til slutt kveler treet til sitt eget liv. Feil installasjon er hovedårsaken. Bøyde og sirklende røtter vil forkorte den japanske lønnens levetid. Sørg for at plantehullet er dobbelt så stort som rotklumpen, og sørg for at røttene er spredt utover i plantehullet.

Forsikre deg også om at plantehullet er skuret slik at de nye røttene kan trenge inn i den opprinnelige jorda og at det er litt dryppvanning i ytterkanten av plantehullet slik at røttene oppmuntres til å bevege seg utover.

Hvis du vil øke levetiden på det japanske lønnetreet, ikke gjør detkutte røttene. Den beste måten for aggressive treråtnende sopp å komme inn i og drepe et tre på er gjennom rotskade. Store kutt eller sår på stammen eller store greiner er også enkle mål for treråtnende sopp. Form din japanske lønn mens den er ung og vokser, slik at du kan forme den riktig med små kutt. Velg en sort som passer til plassen den er plantet i, slik at du ikke trenger å beskjære så ofte, eller i det hele tatt.

Anbefalt: