Problemer med fuglefôring: giftstoffer fra solsikkefrø og dens effekt på plantevekst

Innholdsfortegnelse:

Problemer med fuglefôring: giftstoffer fra solsikkefrø og dens effekt på plantevekst
Problemer med fuglefôring: giftstoffer fra solsikkefrø og dens effekt på plantevekst

Video: Problemer med fuglefôring: giftstoffer fra solsikkefrø og dens effekt på plantevekst

Video: Problemer med fuglefôring: giftstoffer fra solsikkefrø og dens effekt på plantevekst
Video: The Truth About Sunflower Seed For Birds 2024, Kan
Anonim

Det er få severdigheter som er så sjarmerende som en flokk med bittesmå, muntre sangfugler, skravlete jays og andre varianter av våre fjærkledde venner. Mating av fugler oppmuntrer dem til å holde seg innenfor visuell kontakt, men det er fuglefrøtyper som kan påvirke de dyrebare plantene dine. Vær forsiktig når du kjøper villfuglfrø for å unngå overflødig avfall, allelopatiske effekter og uønskede skadedyr. Litt kunnskap vil bidra til å forhindre problemer med fuglefrø og sikre en problemfri ornitologopplevelse.

Fuglematerproblemer

Fugletitting er en gammel tradisjon og setter gartneren mer i kontakt med naturen og dens innbyggere. Å sette opp fuglematere forbedrer hagen og overtaler forskjellige arter av Aves til å gjøre landskapet ditt til deres hjem. Dessverre er ikke fugler de ryddigste som spiser, og selv et fangstbrett under materen er ofte ikke effektivt for å hindre spredning av rusk. Kjøp skrogfri mat uten solsikkefrø for å minimere skaden.

Mange av oss som har matet fuglene kan ha lagt merke til noen skadelige effekter på plantene under materautomatene.

  • Fugler tar avføring på planter og belegger bladene som kan drepe eller redusere helsen tilløvverk.
  • Avfallet fra kasserte skrog og mat som kastes rundt, oppmuntrer til mugg og uønskede skadedyr.
  • Ugress kan dukke opp, siden frøet i villfuglmat ofte fortsatt er levedyktig.

Andre problemer med fuglefrø inkluderer en allelopatisk effekt som finnes i solsikker. Solsikkefrø-toksiner kan påvirke andre planter negativt ved frigjøring av et kjemikalie som frastøter konkurrerende vegetasjon. Mye av giftstoffet er i selve skallet, så å kjøpe frø med bare kjernene kan minimere giftstoffer fra solsikkefrø og deres skade.

Unngå problemer med fuglefrø

Et av de vanligste problemene med fuglemater er avfallet fuglene genererer mens de spiser. Å gi fuglefrøtyper som ikke har noe avfall, for eksempel skjell eller skrog, forhindrer molding av rusk og generelt rot. Hele delen av frøet er spiselig og vil bli spist av enten fuglene eller andre dyr som liker frø – som gnagere, vaskebjørn, hjort og til og med bjørner.

Dette bringer oss til en annen sak, skadedyr. Det finnes avstøtende midler for å prøve å redusere skadedyraktivitet, eller du kan rake opp rusk og kaste det. Å begrense mengden avfall under materen er avgjørende for å unngå skadedyrproblemer. Bruk en mater med et bredt brett som fanger opp mesteparten av det kasserte frøet.

En åpenbar løsning er å flytte materne til et sted der det ikke er andre planter under og et sted som er lett å rydde opp etter rotete fugler. Et bart sted under materen vil gi fugler en sjanse til å ha et skittbad, et sted som er underholdende for øyet og nødvendig for mange varianterav fugler. Du kan vurdere å spre en presenning nedenfor for å fange frø og gjøre avhending enklere.

Hvis alt annet feiler, installer kortere varianter av solsikke under materen. De er immune mot sin egen allelopati og vil vokse og gi habitat og dekke for fugler. Som en ekstra bonus gir sesongavslutningsmodne hoder gratis mat til de fjærkledde vennene dine.

Anbefalt: