Problemer med sesamplanter: Feilsøking av problemer med sesamplanter

Innholdsfortegnelse:

Problemer med sesamplanter: Feilsøking av problemer med sesamplanter
Problemer med sesamplanter: Feilsøking av problemer med sesamplanter

Video: Problemer med sesamplanter: Feilsøking av problemer med sesamplanter

Video: Problemer med sesamplanter: Feilsøking av problemer med sesamplanter
Video: BEST Sesamoiditis Treatment [Big Toe Joint Pain & Big Toe Treatment] 2024, April
Anonim

Å dyrke sesam i hagen er et alternativ hvis du bor i et varmt, tørt klima. Sesam trives under disse forholdene og tåler tørke. Sesam produserer vakre blomster som tiltrekker seg pollinatorer, og du kan høste frøene for å spise eller lage til olje. Pleie er stort sett praktisk, men det er noen sporadiske problemer du kan møte med dyrking av sesamfrø.

Vanlige sesamplanteproblemer

Sesamfrøproblemer er faktisk ikke så vanlige. De fleste moderne varianter er utviklet for å tåle eller motstå en rekke skadedyr og sykdommer. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke trenger å håndtere problemer.

Avhengig av variasjonen av planter du dyrker, forholdene i hagen og jorda, og bare flaks, kan det hende du ser et av disse mer vanlige problemene:

  • Bakteriebladflekk. Denne bakterielle bladinfeksjonen kan angripe sesamplanter og danne svartkantede lesjoner på bladene.
  • Fusarium wilt. Fusariumvisne er forårsaket av en jordbåren sopp. Det forårsaker visnende, gulnede blader og hemmet vekst.
  • Verticillium wilt. Også jordbåren, verticillium-visnesoppen får bladene til å krølle seg og gulne,deretter brun og dø.
  • Sesamrotråte. Mens moderne sesam ikke lenger er mottakelig for bomullsrotråte, har den bare en viss toleranse for sesamrotråte, noe som får bladene til å gulne og henge og røttene blir myke og råtne.
  • Insekter. Sesam er utsatt for angrep av grønne ferskenbladlus og gresshopper, som er de skadedyrene som mest sannsynlig forårsaker skade. Whitefly, bete armyworm, kålløkker, bollorm, cutworms og larver har alle vært kjent for å angripe sesamplanter, men de forårsaker ikke betydelig skade.

Behandling av problemer med sesamplanter

Generelt, hvis du gir sesamplantene dine de rette forholdene og pleie-varme temperaturer, bør godt drenert jord, minimal fuktighet på blader-sykdommer og skadedyr ikke være store problemer. Å se syke sesamplanter er sjelden. Hvis du ser tegn på sykdom, vær forsiktig med å bruke spray. Det er ingen sprøytemidler som er merket for sesamplanter, og sesam tåler kanskje dårlig soppspray.

Det er bedre å forhindre sykdom ved å sørge for at stående vann aldri er et problem, unngå overvann og bruke sertifiserte sykdomsfrie planter og frø. Den vanligste sykdommen som påvirker sesam er rotråte, og for å forhindre dette er det bare å rotere avlingen, aldri plant sesam på samme sted to år på rad.

Skadedyrene som er kjent for å angripe sesam, gjør sjelden skade. Det hjelper å ha en sunn hage eller hage uten sprøytemidler. Dette sikrer at det vil være rovdyrinsekter for å håndtere skadedyrnivået. Du kan også fjerne skadedyr for hånd som du serdem.

Anbefalt: