Vannretensjonskrystaller - Informasjon om fuktighetsperler for jord

Innholdsfortegnelse:

Vannretensjonskrystaller - Informasjon om fuktighetsperler for jord
Vannretensjonskrystaller - Informasjon om fuktighetsperler for jord

Video: Vannretensjonskrystaller - Informasjon om fuktighetsperler for jord

Video: Vannretensjonskrystaller - Informasjon om fuktighetsperler for jord
Video: Using Moisture Crystals 2024, Kan
Anonim

Hvis du er en hjemmegartner som bruker tid på å surfe i hagesentre eller på Internett, har du sannsynligvis sett produkter som inneholder vannretensjonskrystaller, jordfuktighetskrystaller eller fuktighetsperler for jord, som alle bare er forskjellige termer for hydrogeler. Spørsmål som kan komme til hjernen er: "Hva er hydrogeler?" og "Funker vannkrystaller i pottejord egentlig?" Les videre for å finne ut mer.

Hva er hydrogeler?

Hydrogeler er små biter (eller krystaller) av menneskeskapte, vannabsorberende polymerer. Bitene er som svamper - de holder en enorm mengde vann i forhold til størrelsen. Væsken slippes deretter gradvis ut i jorden. Ulike typer hydrogeler brukes også i en rekke produkter, inkludert bandasjer og sårbandasjer for brannskader. De er også det som gjør engangsbleier så absorberende.

Fungerer vannkrystaller i pottejord?

Hjelper faktisk vannretensjonskrystaller å holde jorda fuktig i lengre perioder? Svaret er kanskje – eller kanskje ikke, avhengig av hvem du spør. Produsenter hevder at krystallene holder 300 til 400 ganger vekten i væske, at de sparer vann ved å frigjøre fuktighet sakte til planterøttene, ogat de holder i omtrent tre år.

På den annen side rapporterer hagebrukseksperter ved University of Arizona at krystallene ikke alltid er effektive og faktisk kan forstyrre jordens vannholdende evne. Virkeligheten er sannsynligvis et sted i midten.

Du kan finne krystallene praktiske for å holde pottejord fuktig mens du er borte i et par dager, og de kan forlenge vanningen en dag eller to i varmt, tørt vær. Ikke forvent at hydrogeler skal tjene som mirakelløsninger i lengre perioder.

Are Moisture Beads for Soil Safe?

Igjen er svaret et rungende kanskje, eller kanskje ikke. Noen eksperter sier at polymerer er nevrotoksiner og de kan være kreftfremkallende. Det er også en vanlig oppfatning at vannkrystaller ikke er miljøvennlige fordi kjemikaliene lekkes ut i jorda.

Når det kommer til vannretensjonskrystaller, er de sannsynligvis praktiske, effektive og relativt sikre i korte perioder, men du kan velge å ikke bruke dem på langsiktig basis. Bare du kan bestemme om du vil bruke jordfuktighetskrystaller i pottejorda.

Anbefalt: