Hvordan sterilisere jord for planting: desinfisering av forurenset jord fra kjæledyravføring

Innholdsfortegnelse:

Hvordan sterilisere jord for planting: desinfisering av forurenset jord fra kjæledyravføring
Hvordan sterilisere jord for planting: desinfisering av forurenset jord fra kjæledyravføring

Video: Hvordan sterilisere jord for planting: desinfisering av forurenset jord fra kjæledyravføring

Video: Hvordan sterilisere jord for planting: desinfisering av forurenset jord fra kjæledyravføring
Video: 3 Ways To Sterilize Your Soil 2024, April
Anonim

Alle bæser. Alle, og det inkluderer Fido. Forskjellen mellom Fido og deg er at Fido kan, og sannsynligvis gjør, synes det er helt greit å gjøre avføring i hagen. Gitt at kjæledyr har en naturlig ignorering av tomatenes hellighet, hvordan går du frem for å rense hagejord?

Hvis det er kjæledyravføring i hagen, er det i det hele tatt nødvendig å desinfisere forurenset jord? Mange gartnere tilfører tross alt gjødsel til jorda, så hva er annerledes med hundebæsj i jord?

Katte- eller hundebæsj i jord

Ja, mange gartnere endrer jorda med næringsrik gjødsel, men forskjellen mellom å legge kjæledyravføring i hagen og spre litt stutegjødsel er enorm. Gjødsel brukt i hager behandles enten slik at de er fri for patogener (sterile) eller har blitt kompostert og oppvarmet for å drepe eventuelle patogener.

De fleste bruker heller ikke (eller bør ikke) bruke fersk dyreavføring i hagen: hunder eller annet. Fersk avføring av stuter eller kjæledyr i hagen inneholder en rekke patogener. Når det gjelder fersk katt- eller hundebæsj i jord, er parasittiske patogener og rundormer som kan overføres til mennesker, svært tydelig.

Så, mens alt dettepeker på behovet for desinfisering av hagejord, hvis den har blitt brukt som potte av kjæledyrene dine, er det virkelig nødvendig å sterilisere jord for planting, og bør du plante noe i det hele tatt?

Desinfisering av forurenset jord

Om man skal sterilisere jord for planting eller ikke, er snarere et spørsmål om hvor lenge siden kjæledyrene brukte hagen som bad. Hvis du for eksempel har flyttet inn i et hjem hvor den forrige eieren var kjent for å ha hunder, ville det være en god idé å fjerne gjenværende kjæledyravføring fra hagen og deretter la den ligge brakk i en vekstsesong bare for å være sikker på at alle ekle feil har blitt drept.

Hvis du vet at det er mange år siden kjæledyr fikk bruke hagen som toalett, burde det ikke være behov for å sterilisere jord for planting. I den tidsrammen burde eventuelle patogener ha brutt ned.

Nasjon alt institutt for helse og senter for sykdomsbekjempelse opplyser at husdyrgjødsel ikke bør tilføres tidligere enn 90 dager for høsting for overjordiske avlinger og 120 dager for rotvekster fordi sykdomspatogener ikke lever lenger i jord i løpet av disse tidsrammene. Selvfølgelig snakker de sannsynligvis om stute- eller hønsegjødsel, men rådene gjelder fortsatt for hager som er forurenset av kjæledyr-bajs.

Det første du må gjøre når du renser hagejord på grunn av ekskrementer fra kjæledyr, er å fjerne avføringen. Dette virker elementært, men jeg kan ikke fortelle deg hvor mange som ikke øser av bæsj til kjæledyrene sine.

Deretter plante dekkvekster, som blågress eller rødkløver, og la de vokse i en sesong. Hvis du velger å la væredyrke en dekkvekst, så la i det minste jorda ligge brakk i et år. Det kan også være lurt å dekke hagen med svart plast, som vil bli overopphetet i sommervarmen og drepe enhver ekkel bakterie.

Hvis du fortsatt er bekymret for sikkerheten til jorda, plant avlinger med store rotsystemer (tomater, bønner, squash, agurker) og unngå å plante grønne blader, som salat og sennep.

Til slutt, før du spiser det, vask alltid produktene dine.

Anbefalt: