Varmende jord for tidlig planting: Hvordan forvarme jord i hagen

Innholdsfortegnelse:

Varmende jord for tidlig planting: Hvordan forvarme jord i hagen
Varmende jord for tidlig planting: Hvordan forvarme jord i hagen

Video: Varmende jord for tidlig planting: Hvordan forvarme jord i hagen

Video: Varmende jord for tidlig planting: Hvordan forvarme jord i hagen
Video: Slik sår og planter du med riktig jord 2024, April
Anonim

Når vinteren fortsetter, tenker gartnere på våren. Jo tidligere vi kan komme ut der og vokse, jo bedre. Du kan faktisk hjelpe til med å varme opp jorda raskere, slik at du kan begynne å plante raskere. Løsninger med kald jord er enkle og enkle å implementere.

Hvorfor er det fornuftig å varme jord for tidlig planting

For staudene og blomstene dine er det egentlig ingen grunn til å begynne tidlig med dyrking, men for grønnsakshagen din, hvorfor ikke få noen av de tidlige plantene dine i jorden enda tidligere? Det er mulig å lage dine jordforhold akkurat for noen av de hardføre tidlige grønnsakene som greener, reddiker, erter og rødbeter.

Oppvarming av jord på senvinteren eller tidlig på våren betyr at du kan starte disse grønnsakene tidlig og høste tidligere. Å starte tidligere vil også tillate deg å få flere avlinger ut av vekstsesongen eller vil gi deg mer plass til å begynne å dyrke sommer- og varmeplanter.

Hardige, tidlige planter kan begynne å vokse når jordtemperaturen har nådd ca. 44 grader F. (7 C.) i en jevn periode.

Hvordan forvarm jord

For det første er det viktig å ha riktig type jord og fuktighetsnivåer. Selv jord med mye organisk materiale og god drenering vil holde på akkurat nok vann til å beholdejorda varmere enn skitt som er beintørt. Hvis du har vann i jorda - men ikke nok til å mette den - vil den absorbere og holde på varmen på dagtid bedre.

Selvfølgelig vil det ikke være nok for de fleste klimaer. For å virkelig varme opp jorda, trenger du noen kunstige metoder. Dekk jorden med plastfolie og la den ligge i omtrent seks uker. Dette er omtrent hvor mye tid det tar å varme opp jorda nok til tidlig planting.

Når du er klar til å så, ta av dekselet, fjern eventuelt ugress og så frøene eller transplantasjonene. Så kom deg hvis det fortsatt er kaldt ute. Pass på å vekte plasten godt mens du varmer opp jord for å sikre at den holder seg på plass.

Å holde jorda varm over vinteren er et annet alternativ for gartnere som bor i områder der vintrene ikke er for harde. Det virker motintuitivt, men ikke bruk mulch over jorden. Dette vil forhindre at jorda absorberer varme fra solen i løpet av dagen. Bearbeid i stedet jorden rundt plantene dine for å løsne den til en dybde på 5-8 cm. dette vil hjelpe den å absorbere varme bedre.

Strø mørk kompost over overflaten også for å absorbere mer varme. Hvis disse metodene ikke er nok, kan du også bruke plastduken til å holde på varmen.

Enten du varmer opp til en tidlig vår eller holder varmen inne over en mild vinter, er oppvarming av jorda mulig, og det er et grep som vil høste store belønninger i høsttiden.

Anbefalt: