Harvesting reddikblader - Lær når og du skal høste reddikgrønt

Innholdsfortegnelse:

Harvesting reddikblader - Lær når og du skal høste reddikgrønt
Harvesting reddikblader - Lær når og du skal høste reddikgrønt

Video: Harvesting reddikblader - Lær når og du skal høste reddikgrønt

Video: Harvesting reddikblader - Lær når og du skal høste reddikgrønt
Video: Korean's special bibimbap with self-sufficient window garden • Yeolmu bibimbap • Sprout bibimbap 2024, Kan
Anonim

En lett, raskt voksende avling, reddiker dyrkes vanligvis for sin deilige, pepperaktige rot. Reddiker modnes alt fra 21-30 dager fra såing hvorpå roten er klar for høsting, men har du noen gang lurt på om du kan spise reddikgrønnsakene? I så fall, hva kan du gjøre med reddikblader og hvordan høste reddikgrønt?

Kan du spise reddikgrønt?

Ja, du kan spise reddikgrønt. Faktisk er de super næringsrike og deilige, og smaker omtrent som deres slektninger, kålrot eller sennep. Så hvorfor har mange av oss aldri smakt denne kulinariske nytelsen? Mange varianter av reddik har løvverk pepret med små hår. Når de spises, angriper disse hårene tungen med en ubehagelig stikkende følelse. Dette er uten tvil et forsvar for planten som tross alt ikke vil spises; den ønsker å fortsette å modnes til frøbelger. Frøbelger som forresten også er spiselige!

Det finnes imidlertid en rekke reddikvarianter som hevder å være "hårløse", som tilsynelatende gjør dem til utmerkede valg for grønnsalat. Jeg elsker ideen om å bruke hele planten og White Icicle, Shunkyo Semi-Long, Perfecto og Red Head er alle reddiktyper som ikke bare kan dyrkes forroten, men også de deilige grønnsakene. Noen frøkataloger som spesialiserer seg på asiatiske grønnsaker har til og med en kategori k alt bladreddik. Disse reddikene, som Four Season og Hybrid Pearl Leaf, dyrkes først og fremst for løvet som brukes i Korea til å lage kimchi.

Det virker tydelig at det er mange alternativer for høsting av reddikblader. Spørsmålet er: "når skal man høste reddikblader?".

Når skal man høste reddikblader

Begynn å høste reddikbladene når de er unge og møre og røttene akkurat er i ferd med å dannes. Hvis du forlater høstingen for sent, blir stilkene høye, røttene myke og frøbelger dannes mens bladene blir bitre og gule.

Fordi de vokser så raskt hvis du vil ha en kontinuerlig tilførsel av grønt, kan du så på nytt omtrent halvveis i modningen av første såing. På den måten vil du ha en ny høst klar til å høste like etter den første, og så videre.

Hvordan høste reddikblader

Det er ingen hemmelighet å høste reddikblader. Du kan klippe dem av på bakkenivå eller trekke hele planten. Skille roten fra greenene ved å kutte den.

Vask greenene fri for smuss og du er klar til å bruke dem. De kan kastes i salater eller gjemmes i wraps eller sauteres; bare fantasien din begrenser bruken av dem.

Anbefalt: