Winged Elm Tree Information – Lær om bruksområder for Winged Elm Trees In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Winged Elm Tree Information – Lær om bruksområder for Winged Elm Trees In The Landscape
Winged Elm Tree Information – Lær om bruksområder for Winged Elm Trees In The Landscape

Video: Winged Elm Tree Information – Lær om bruksområder for Winged Elm Trees In The Landscape

Video: Winged Elm Tree Information – Lær om bruksområder for Winged Elm Trees In The Landscape
Video: Elm - The Tree of Death 2024, Kan
Anonim

Vinged alm (Ulmus alata), et løvtre som er hjemmehørende i de sørlige skogområdene i USA, vokser i både våte områder og tørre, noe som gjør det til et veldig tilpasningsdyktig tre for dyrking. Også kjent som korket alm eller Wahoo alm, er treet ofte brukt som et skyggetre eller gatetre. Les videre for informasjon om dyrking av vingede almetrær.

Winged Elm Tree Information

Vingealmen har fått navnet sitt fra de veldig brede, vorteaktige vekstene, tynne og vingeaktige, som vokser langs grenene. "Vingene" er uregelmessige og ser noen ganger mer ut som knuter enn vinger.

Treet er et lite, vokser vanligvis til en høyde på 40 til 60 fot (12 til 18 m.) høyt. Greinene danner en vaseform med en åpen, avrundet krone. Bladene på vingealmen er små og ovale, en mørkegrønn farge med blekere, hårete undersider.

Hvis du begynner å dyrke vingede almetrær, vil du oppdage at de gir en høstvisning ved å bli knallgul mot slutten av sommeren. Blomstene er brune eller burgunder og vises før bladene i mars eller april. De produserer frukten, en veldig kort oransje samara som spres innen slutten av april.

Growing Winged Elm Trees

Vinget almtreinformasjon tyder på at trærne ikke er vanskelige å dyrke og krever lite stell i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 6 til 9. Vingealmen er den minst skyggetolerante av nordamerikanske almene, men du kan plante den enten i sol eller delvis. skygge. Den tilpasser seg nesten alle typer jord og har høy tørketoleranse.

Faktisk innebærer pleie av vinget alm i stor grad å velge et passende plantested og beskjære treet når det er ungt for å danne strukturen. Pleie av bevinget almetre inkluderer beskjæring, tidlig og ofte, for å eliminere flere stammer og smale grener. Målet ditt er å produsere én sentral stamme med sidegrener fordelt langs stammen.

Bruk for bevingede almtrær

Det er mange hagebruk for vingede almetrær. Fordi pleie av vinget almetre er så minimal, dyrkes treet ofte på parkeringsplasser, middels strimler og langs boliggater. Å dyrke vingede almetrær i byen er svært mulig, siden trærne tåler luftforurensning, dårlig drenering og komprimert jord.

De kommersielle bruksområdene for bevingede almetrær inkluderer bruk av treet til gulv, bokser, kasser og møbler. Treet er fleksibelt og dermed spesielt nyttig for gyngestoler eller møbler med buede deler. Bevinget alm brukes også til hockeykøller, på grunn av motstanden mot sp altning.

Anbefalt: