What Is Spotted Winged Drosophila - Preventing Spotted Winged Drosophila In Gardens

Innholdsfortegnelse:

What Is Spotted Winged Drosophila - Preventing Spotted Winged Drosophila In Gardens
What Is Spotted Winged Drosophila - Preventing Spotted Winged Drosophila In Gardens

Video: What Is Spotted Winged Drosophila - Preventing Spotted Winged Drosophila In Gardens

Video: What Is Spotted Winged Drosophila - Preventing Spotted Winged Drosophila In Gardens
Video: How to Clean Up Fallen Fruit to Prevent the Spotted Wing Drosophila fly 2024, April
Anonim

Hvis du har problemer med å visne og brune frukt, kan synderen være den flekkete vinget drosophila. Denne lille fruktflua kan ødelegge en avling, men vi har svarene. Finn informasjonen du trenger om kontroll av flekket vinget drosophila i denne artikkelen.

Hva er Spotted Winged Drosophila?

Flekkvinget drosophila, som er hjemmehørende i Japan, ble først oppdaget på det amerikanske fastlandet i 2008 da den infiserte bæravlinger i California. Derfra spredte den seg raskt over hele landet. Det er nå et alvorlig problem i områder så langt unna som Florida og New England. Jo mer du vet om disse ødeleggende skadedyrene, jo bedre vil du være i stand til å håndtere dem.

Kjent vitenskapelig som Drosophila suzukii, er den flekkete vinget drosophila en liten fruktflue som ødelegger frukthageavlinger. Den har karakteristiske røde øyne, og hannene har svarte flekker på vingene, men siden de bare er 1/8 til 1/16 tomme (0,15-0,30 cm.) lange, kan det hende du ikke ser godt på dem.

Knekk opp skadet frukt for å se etter maggots. De er hvite, sylindriske og litt mer enn 1/8 tomme (0,30 cm) lange når de er helt modne. Du kan finne flere i en enkeltfrukt fordi den samme frukten ofte blir stukket mer enn én gang.

Spotted Winged Drosophila livssyklus og kontroll

Hunnen fluer punkterer eller "stikker" frukt, og legger ett til tre egg med hver punktering. Eggene klekkes for å bli larver som lever i frukten. De fullfører hele livssyklusen fra egg til voksen på så lite som åtte dager.

Du kan kanskje se flekken der hunnflua stakk frukten, men mesteparten av skaden kommer fra markens mataktivitet. Frukten utvikler nedsunkede flekker, og fruktkjøttet blir brunt. Når frukten er skadet, invaderer andre typer fruktfluer avlingen.

Behandling av frukt for flekkvingede drosophila-skadedyr er vanskelig, for når du først oppdager at du har et problem, er larkene allerede inne i frukten. På dette tidspunktet er sprayer ineffektive. Å hindre flekket vinget drosophila fra å nå frukten er den mest effektive metoden for kontroll.

Hold området rent ved å plukke opp nedfallsfrukt og forsegle den i solide plastposer for avhending. Plukk skadet eller stukket frukt og kast den på samme måte. Dette kan bidra til å redusere skade på sent modning og upåvirket frukt. Det bidrar også til å beskytte neste års avling. Hold insektene unna små trær og bærvekster ved å dekke dem med fint nett.

Anbefalt: