Alocasia-plantefôring – hvordan og når du skal gjødsle Alocasia-planter

Innholdsfortegnelse:

Alocasia-plantefôring – hvordan og når du skal gjødsle Alocasia-planter
Alocasia-plantefôring – hvordan og når du skal gjødsle Alocasia-planter

Video: Alocasia-plantefôring – hvordan og når du skal gjødsle Alocasia-planter

Video: Alocasia-plantefôring – hvordan og når du skal gjødsle Alocasia-planter
Video: №23. Антуриум. Уход. Полив, пересадка, размещение. 2024, Kan
Anonim

Alocasias er fantastiske planter for hagen eller hjemmet. De er hjemmehørende i Sørøst-Asia og Australia, og er vant til å varme opp temperaturer året rundt og må overvintres i potter eller graves opp og lagres som løker på et kjølig, tørt sted i alle unntatt de varmeste klimaene. Uansett hvordan du dyrker dem, er gjødsling av alocasia-planter avgjørende for deres sunne vekst. Fortsett å lese for å lære om fôring av alocasia-planter og når du skal gjødsle alocasia.

Fôring av Alocasias

Alocasia-planter har potensial til å bli enorme. Hvis de overvintrer med suksess i flere år, kan de nå 10 fot (3 m.) i høyden og produsere blader som er 3 fot (1 m) lange. Nøkkelen til å dyrke slike fantastiske planter er gjødsel.

Alocasia er veldig tunge matere, og å gjødsle alocasiaplanter ofte er den eneste måten å holde tritt med appetitten. Før du planter alocasiene, bland 1 kg gjødsel med langsom frigjøring per 100 kvadratfot (9,5 kvm) jord.

Fortsett regelmessig befruktning annenhver til fjerde uke.

Gjødsel for Alocasia i potter

Er det virkelig nødvendig å mate alocasier hvis du dyrker dem innendørs? Sjansen er stor for at du vil ha potteplanten dinet sted under ti fot (3 m.) høy. Saken med gjødsel er imidlertid at det ikke bare er for rask vekst. Oppbevart i en gryte vil alocasia nesten helt sikkert ikke nå sin fulle potensielle størrelse, men den trenger fortsatt regelmessig befruktning, kanskje enda mer.

På grunn av den lille mengden jord i en beholder, kan næringsstoffer vaskes bort lettere. Tilsett litt vannløselig gjødsel for hver vanning for å holde alocasia-plantene dine sunne og sterke.

Hvis bladene til alocasia begynner å virke brente, betyr det sannsynligvis at du bruker for mye gjødsel. Skyll beholderen med rikelig med rent vann til den renner ut av dreneringshullene og kutt ned på gjødslingsregimet.

Anbefalt: