Fôring av guava-trær – hvordan og når du skal gjødsle guava-trær

Innholdsfortegnelse:

Fôring av guava-trær – hvordan og når du skal gjødsle guava-trær
Fôring av guava-trær – hvordan og når du skal gjødsle guava-trær

Video: Fôring av guava-trær – hvordan og når du skal gjødsle guava-trær

Video: Fôring av guava-trær – hvordan og når du skal gjødsle guava-trær
Video: Плавание по Атлантике, как в ПОСЛЕДНИЙ РАЗ (Все ломается) - Кирпичный дом № 77 2024, Kan
Anonim

Alle planter yter optim alt når de får de næringsstoffene de trenger i riktige mengder. Dette er Gardening 101. Det som virker som et så enkelt konsept er imidlertid ikke så enkelt i utførelse! Det er alltid litt av en utfordring å bestemme en plantes gjødselbehov fordi variabler som frekvens og mengde, for eksempel, kan endre seg i løpet av plantens levetid. Slik er tilfellet med guava-trær (USDA-sone 8 til 11). Les videre for å lære mer om mating av guavatrær, inkludert hvordan du mater en guava og når du skal gjødsle guavatrær.

Hvordan mate et guava-tre

Guavaer er klassifisert som en tung mater, noe som betyr at de krever mer næringsstoffer enn en gjennomsnittlig plante. Regelmessig påføring av guava-gjødsel er nødvendig for å holde tritt med denne hurtigvoksende planten for å sikre produksjon av rikelige blomster og frukt av høy kvalitet.

Bruk av en guava-gjødsel med et forhold på 6-6-6-2 (nitrogen–fosfor–kalium–magnesium) anbefales. For hver fôring, spre gjødselen jevnt på bakken, start en fot (30 cm.) fra stammen, og spre deretter ut til treets drypplinje. Rak det inn, davann.

Når skal man gjødsle guava-trær

Avstå fra å mate guavatrær fra sen høst til midtvinter. For nyplantinger anbefales en gang i måneden gjødsling i løpet av det første året etter at planten viser tegn på ny vekst. Et halvt pund (226 g.) gjødsel per tre per fôring anbefales for gjødsling av et guava-tre.

I løpet av påfølgende år med vekst vil du skalere ned gjødslingsfrekvensen til tre til fire ganger per år, men du vil øke dosen av gjødsel opp til 907 g. per tre per fôring.

Bruk av kobber- og sink-næringssprayer for gjødsling av et guava-tre er også foreslått. Påfør disse bladsprayene tre ganger i året, fra vår til sommer, de første to årene med vekst og deretter en gang i året.

Anbefalt: