Planting i midtsommer – hvor sent kan du plante grønnsaker og blomster

Innholdsfortegnelse:

Planting i midtsommer – hvor sent kan du plante grønnsaker og blomster
Planting i midtsommer – hvor sent kan du plante grønnsaker og blomster

Video: Planting i midtsommer – hvor sent kan du plante grønnsaker og blomster

Video: Planting i midtsommer – hvor sent kan du plante grønnsaker og blomster
Video: Grow an Endless Garden | Start Saving Seeds Today 2024, April
Anonim

Mange spør «hvor sent kan du plante grønnsaker» eller til og med blomster i hagen. Fortsett å lese for å lære mer om midtsommerplanting og hvilke planter som yter best i denne tiden.

midtsommerplantetips

Det er mange grønnsaker og blomster du kan plante midt på sommeren – selv i nordlige eller fjellstater som Minnesota og Colorado. De viktigste tingene du trenger å vite for planting midtsommer er:

  1. din lokale gjennomsnittlige lette frostdato (33–38 F. eller 0,5 til 3 C.)
  2. din lokale gjennomsnittsdato for frostdato (28–32 F. eller -2 til 0 C.)
  3. kaldhardhet for plantene du installerer
  4. tiden det tar for hver grønnsak eller blomstrende plante å bli moden

Med disse fakta i hånden kan du regne ut om det er verdt det å få plass til en ny høsting eller om du skal la hagen hvile til vinteren.

Noen planter slutter å vokse og dør med bare lett frost, mens andre kan fortsette til det blir skikkelig kaldt. Enkelte grønnsaker overvintrer til og med i hagen. Hvor sent du kan plante grønnsaker avhenger av hvor du bor, hvilken grønnsak du velger og gjeldende dato.

For eksempel tar bushbønner 45-60dager til å modnes, men de blir drept av lett frost. Hvis den gjennomsnittlige frostdatoen er 1. oktober, bør du plante buskbønnene dine innen 1. juli. Det presser det også litt. I dette tilfellet vil jeg si at buskbønner er et litt risikabelt alternativ for planting midtsommer.

Hva skal man plante på midtsommer

Planting midtsommer er et eventyr. Du gir vekstsesongen den ekstra klemmen. Det er en del grønnsaker som gjør det bra senere i sesongen.

Grønt er noen av de enkleste plantene å starte midtsommer på. Du kan høste dem før full modning når bladene fortsatt er små og søte.

  • Grønnkål og grønnkål tar 40–60 dager å modnes og er veldig hardføre ned til 20 F. (-6 C.). I varmere områder vil grønnkål og grønnkål leve gjennom vinteren.
  • Mangold og bladsalat (40-60 dager) vil overleve en lett frost, men ikke noe kaldere.
  • Sennepsgrønt og spinat tar 30–45 dager å modnes og kan også overleve lett frost.

Midsommerplantingstips for mange rotgrønnsaker er basert på at de tar nærmere to måneder på å modnes, og de er delvis beskyttet ved å dyrke de spiselige delene deres under jorden i jorden. Rødbeter, kålrabi og reddiker tåler alle lett frost. Pastinakk tar 4 måneder å modnes og tåler flere frost. Pastinakk kan overvintres hvis jorda ikke fryser helt, så dekk den med et tykt lag mulch.

Kål modnes på omtrent 3 måneder og er en av de mest hardføre grønnsakene, som tåler -6 C.

Mange urter, som basilikum, er detfaktisk varme avlinger og anbefales ikke for midtsommerplanting. Når det gjelder blomster, se etter midtsommersalg hos dine lokale barnehager og kjøp nydelige ettårige og stauder til redusert pris. Husk å trimme og deadhead alle ettårige planter for å holde dem friske og for å oppmuntre til gjentatt blomstring. Blomster som har spesielt nytte av deadheading er:

  • pelargonier
  • Dianthus
  • Roses
  • Zinnias
  • Daisies

Jeg håper disse midsommerplantingstipsene oppmuntrer deg til å revitalisere hagen din og maksimere vekstsesongen. Vær kreativ. Prøv nye planter du ikke har opplevd tidligere. Gjør leksene dine angående plantemodenhet og frostdatoer. Nyt de andre avlingene og blomstringene dine!

Anbefalt: