Planting av solsikker sent: Kan du dyrke solsikker på sensommeren

Innholdsfortegnelse:

Planting av solsikker sent: Kan du dyrke solsikker på sensommeren
Planting av solsikker sent: Kan du dyrke solsikker på sensommeren

Video: Planting av solsikker sent: Kan du dyrke solsikker på sensommeren

Video: Planting av solsikker sent: Kan du dyrke solsikker på sensommeren
Video: How to Grow Sunflowers Complete Growing Guide 2024, Kan
Anonim

Solsikken er den typiske blomsten på sensommeren og høsten. De elegante plantene og de runde, muntre blomstringene er uten sidestykke, men hva med sensommersolsikker? Er det for sent å nyte disse skjønnhetene hvis du ikke plantet dem på våren eller forsommeren?

Svaret avhenger av hvor du bor, men å plante solsikker sent på sommeren er et levedyktig alternativ for mange gartnere.

Kan du plante solsikker på sensommeren?

Solsikker plantes vanligvis om våren eller forsommeren for sensommeren og høstblomstringen. Imidlertid, hvis du bor i et varmere klima, kan du få en ny planting for midt- og senhøstblomster.

Solsikker fra sensesongen kan bli litt kortere eller produsere færre blomster fordi det vil være færre dagslystimer. Du kan fortsatt få en ny blomstring med solsikker så lenge det ikke er for kaldt.

I USDA-soner 8 og høyere bør du kunne få inn en ny avling med solsikker, men pass på tidlig frost. Begynn å så frøene i midten eller slutten av august for de beste resultatene.

Å dyrke solsikker på sensommeren

Hvis du velger å dyrke en ny avling på sensommeren, vet at du trenger mellom 55 og 70 dager mellom å så frøene og få blomster. Bruk denne til å tidsbestemme plantingen din basert på områdene dineførste frost. Solsikker tåler lett frost.

Som med vårplantinger, sørg for at du sår solsikkefrø på et solrikt sted med jord som er rik på næringsstoffer og drenerer godt. Følg såinstruksjonene for typen solsikke du har, men generelt bør frøene gå omtrent en halv tomme (1 cm) dypt i jorden.

Når frøene er i jorden, hold jorden fuktig og tynn ut frøplantene etter hvert som de kommer frem. De største variantene trenger et par fot (60 cm), mens mindre solsikker kan trenge bare 15-20 cm.

Hold ugress under kontroll, tilsett kun gjødsel hvis jorda ikke er fruktbar, og nyt de ekstra blomstringene du får denne høsten.

Anbefalt: