Kaldsesongens grønnsaker for sone 8 - kan du dyrke grønnsaker i sone 8 vintre

Innholdsfortegnelse:

Kaldsesongens grønnsaker for sone 8 - kan du dyrke grønnsaker i sone 8 vintre
Kaldsesongens grønnsaker for sone 8 - kan du dyrke grønnsaker i sone 8 vintre

Video: Kaldsesongens grønnsaker for sone 8 - kan du dyrke grønnsaker i sone 8 vintre

Video: Kaldsesongens grønnsaker for sone 8 - kan du dyrke grønnsaker i sone 8 vintre
Video: Замечательные домашние инновации и гениальные дизайнерские идеи 2024, Kan
Anonim

United States Department of Agriculture sone 8 er en av de varmere regionene i landet. Som sådan kan gartnere enkelt nyte frukten av arbeidet sitt rett og slett fordi sommerens vekstsesong er lang nok til å gjøre det. Hva med grønnsaker fra den kalde årstiden for sone 8? Kan du dyrke grønnsaker i sone 8 vintre? I så fall, hvilke vintergrønnsaker er egnet til å dyrke i sone 8?

Kan du dyrke grønnsaker i sone 8?

Absolutt! Du bør imidlertid vurdere et par faktorer før du velger vintergrønnsaker i sone 8. Det viktigste å vurdere er mikroklimaet ditt. Sone 8 er faktisk delt inn i to seksjoner – 8a og 8b. I sone 8a vil temperaturene synke så lavt som 10-15 grader F. (-12/-9 C.), og i sone 8b kan det synke til 15-20 F. (-12/-7 C.).

Hvis du for eksempel bor nær havet, vil mikroklimaet ditt sannsynligvis være mer temperert. Topografi fra tak eller bakketopp vil påvirke klimaet ditt og gjøre det varmere, det samme vil områder som er beskyttet mot vind eller er i nærheten av varmeabsorberende bygninger. Motsatt har steder i dalene en tendens til å være kaldere enn gjennomsnittet.

Den omtrentlige siste frysedatoen for sone 8 er 15. mars og 15. novemberfor første frysedato på høsten. Når det er sagt, er det ingen harde og raske regler; dette er bare årlige gjennomsnitt. Noen avlinger kan bli skadet under en lett frysing, og andre er hardere og tåler kalde temperaturer.

En utmerket ressurs ville være ditt lokale universitets utvidelseskontor. De vil kunne veilede deg angående grønnsaker fra den kalde årstiden for din spesielle region i sone 8.

Hvorfor dyrke en vinterhage i sone 8?

For enkelte områder kan det å plante en vinterhage i sone 8 være den beste tiden for å få kule avlinger som brokkoli, gulrøtter og spinat til å vokse godt. For mange gartnere i sone 8 betyr de forestående høstmånedene regn. Dette betyr mindre arbeid fra din side uten at du trenger å vanne.

Oktober er en utmerket tid for å starte en vintergrønnsakshage i sone 8. Jorda er fortsatt varm, men intensiteten av solen har avtatt. Det er færre insekter og sykdommer som sannsynligvis vil angripe avlingene dine. Det kjøligere været gjør at frøplanter og transplantasjoner lettere kan modnes.

Sammen med muligheten for mer regn holder jord på fuktigheten lenger om høsten. Ugress vokser saktere og temperaturen er mer behagelig å jobbe i. Dessuten er det ikke hastverket med å høste som skjer i sommervarmen siden plantene vil holde seg lenger i hagen i de kjøligere temperaturene.

Kaldsesongens grønnsaker for sone 8

Forbered hagen ved å snu jorden, luke og endre området med kompost. Mens de nevnte regnet betyr mindre vanning i noen områder, for eksempel Pacific Northwest, betyr konstant regn råtnende planter, såvurder å vokse i høybed.

Så hvilke avlinger bør du vurdere å plante i en vinterhage? Alle de kule grønnsakene fra sesongen er gode valg, for eksempel:

  • brokkoli
  • Beets
  • Gulrøtter
  • Cabbage
  • Blomkål
  • Selleri
  • Løk
  • Redishes
  • Erter
  • Fava bønner

Møre greener er også gode, som:

  • Arugula
  • salat
  • Kale
  • spinat
  • Collard greener
  • Swiss Chard
  • Sennep

Disse kjølige avlingene kan plantes om vinteren og tidlig på våren for høsting på sen vår og høsting tidlig på sommeren, og i slutten av august og september for høsting om vinteren. Sørg for å tilsette organisk gjødsel ved eller like etter plantetidspunktet.

De milde temperaturene i sone 8 gjør at frø kan plantes tidlig på sesongen, og kjølige avlinger tåler lett frost, spesielt hvis du bruker en kald ramme eller annet beskyttende dekke. I tillegg produserer en vinterhage i sone 8 ofte avlinger med bedre smak, størrelse og tekstur enn om de ble dyrket i sommervarmen. Bare ikke forvent å dyrke tomater, aubergine eller paprika, men det er fortsatt mange alternativer for kjølig vær å velge mellom.

Anbefalt: