Sommerfuglvineinformasjon: Hvordan dyrke gule orkideplanter

Innholdsfortegnelse:

Sommerfuglvineinformasjon: Hvordan dyrke gule orkideplanter
Sommerfuglvineinformasjon: Hvordan dyrke gule orkideplanter

Video: Sommerfuglvineinformasjon: Hvordan dyrke gule orkideplanter

Video: Sommerfuglvineinformasjon: Hvordan dyrke gule orkideplanter
Video: Part 3 - The House of Mirth Audiobook by Edith Wharton (Book 1 - Chs 11-15) 2024, Kan
Anonim

Sommerfuglvine (Mascagnia macroptera syn. Callaeum macropterum) er en varmekjær eviggrønn vinranke som lyser opp landskapet med klaser av intense gule oppblomstringer sent på våren. Hvis du spiller kortene dine helt riktig, vil disse nydelige eksemplarene, også kjent som gule orkideranker, belønne deg med en ny fargestråle om høsten, og kanskje til og med gjennom hele vekstsesongen. Vil du vite mer om dyrking av sommerfuglranker? Les videre!

Butterfly Vine Information

Sommerfuglranker gir landskapet interesse, selv når det ikke blomstrer. Hvordan? For de orkidélignende blomstringene blir snart fulgt av limegrønne frøkapsler som til slutt blir en myk nyanse av brun eller brun. De papiraktige belgene ligner grønne og brune sommerfugler, som er ansvarlige for vintreets beskrivende navn. Bladverket forblir grønt og blankt året rundt, selv om planten kan være løvfellende i kjøligere klima.

Gule orkideranker er egnet for dyrking i USDA-vekstsonene 8 til 10. Denne hurtigvoksende vinstokken fungerer imidlertid bra som ettårige i kjøligere klima og ser bra ut i en beholder eller hengende kurv.

Hvordan ta vare på en sommerfuglvine

Sommerfuglranker elsker bakevarmeog trives i fullt sollys; men de tåler også delvis skygge. Vinstokkene er ikke kresne og klarer seg fint i nesten all veldrenert jord.

Når det kommer til vann, krever sommerfuglranker veldig lite når de først er etablert. Vann som en generell regel dypt en eller to ganger i måneden i vekstsesongen. Sørg for å mette jorden rundt rotsonen.

Tren sommerfuglvine til å vokse opp et gjerde eller espalier, eller bare la det være og la det spre seg for å lage en busklignende fargehaug.

Sommerfuglvine når høyder på opptil 20 fot, men du kan trimme den etter behov for å opprettholde ønsket størrelse og form, eller for å regjere i voldsom vekst. Å kutte planten ned til ca. 2 fot om våren vil gjenopplive gule orkideranker.

Skadedyr og sykdommer er sjelden et problem for denne hardføre vinstokken. Ingen gjødsel er nødvendig.

Anbefalt: