Soldat Beetle Livssyklus - Hvordan identifisere soldat Beetle Eggs And Larvene

Innholdsfortegnelse:

Soldat Beetle Livssyklus - Hvordan identifisere soldat Beetle Eggs And Larvene
Soldat Beetle Livssyklus - Hvordan identifisere soldat Beetle Eggs And Larvene

Video: Soldat Beetle Livssyklus - Hvordan identifisere soldat Beetle Eggs And Larvene

Video: Soldat Beetle Livssyklus - Hvordan identifisere soldat Beetle Eggs And Larvene
Video: Avi Loeb: Consciousness, UAPs, Jacques Vallée 2024, April
Anonim

Soldatbiller ligner mye på lyn, men de produserer ikke lysflimmer. Når du ser dem kan du være sikker på at du også har soldatbillelarver. I hager lever larvene i jorda, så du vil ikke se dem. Så snart soldatbilleeggene klekkes, begynner rovlarvene å livnære seg på insekteggene og larvene til skadelige insekter.

Er soldatbiller gode eller dårlige?

Soldatbiller er dine allierte i kampen mot skadelige insekter. De spiser myke insekter, som larver og bladlus, mens de ikke skader hageplanter. De kan ta en slurk nektar eller nappe pollen, men de tygger aldri blader, blomster eller frukt. Faktisk hjelper de med å bestøve hageblomster når de reiser fra plante til plante.

Mens billene angriper insekter over bakken, spiser larvene deres egg og larver fra hageskadedyr under bakken.

Billene skader heller ikke inne i hjemmet, men de kan bli til sjenanse. Du kan prøve å hindre dem i å komme inn ved å bruke fugemasse og værstripping, men insektmidler hjelper ikke med å holde dem ute. Hvis de klarer å komme seg inn, er det bare å feie dem opp og kaste dem (eller plassere dem i hagen).

SoldatBeetle livssyklus

Soldatbiller overvintrer i jorden som pupper. Tidlig på våren kommer de voksne frem og parer seg bare én gang. Hunnen legger så eggene sine i jorden.

Når larvene klekkes, forblir de i jorda der de lever av egg og larver fra skadelige insekter. Soldatbillelarver er viktige rovdyr for gresshoppeegg, og bidrar til å holde disse ødeleggende hageskadedyrene under kontroll.

Identifisering av soldatbiller

Billene får navnet sitt fra de fargerike, tøylignende vingene som dekker kroppen deres. Det fargede mønsteret kan minne deg om militæruniformer. Fargene varierer og inkluderer gul, svart, rød og brun. Billene er langstrakte og omtrent en halv tomme (1,25 cm) lange.

Soldatbillelarver er slanke og ormlignende. De er mørke i fargen og har en overflod av bittesmå bust som gir dem et fløyelsaktig utseende. Fordypningene mellom kroppssegmentene gjør at de ser bølgete ut.

Anbefalt: