What Is Ornamental Oregano: Learn How To Grow Ornamental Oregano

Innholdsfortegnelse:

What Is Ornamental Oregano: Learn How To Grow Ornamental Oregano
What Is Ornamental Oregano: Learn How To Grow Ornamental Oregano

Video: What Is Ornamental Oregano: Learn How To Grow Ornamental Oregano

Video: What Is Ornamental Oregano: Learn How To Grow Ornamental Oregano
Video: Best Perennials - Origanum 'Kent Beauty' (Ornamental Oregano) 2024, Kan
Anonim

Urter er en av de enkleste plantene å dyrke og gir pollinatorer et sted å spise mens de liver opp middagene våre. Oregano prydplanter bringer alle disse egenskapene til bordet, i tillegg til unik skjønnhet og morsom etterfølgende form. Smaken er ikke like sterk som den kulinariske varianten, men den har et uovertruffent utseende i sine fargerike dekkblader som utvikler seg i en rekke pastellfarger. Hva er dekorativ oregano? Det er en påfugl av urtefamilien med mange dekorative bruksområder.

Hva er dekorativ oregano?

Mange planter som regnes som urter har langvarig grønt og lyse, lyse blomster som er som en magnet på bier, møll og andre insekter. Å dyrke dekorativ oregano gir en subtil oreganosmak til mat, men brukes oftere for sitt unike utseende. Mange av formene er perfekte for å henge opp kurver eller som etterfølgende aksenter i en steiner. De trenger lite spesialisert omsorg og er like hardføre som sine mer vanlige søskenbarn.

Prydoregano er i slekten Origanum akkurat som den mindre engasjerende oregano-kusinen som er mer kjent for krydderskapene våre. De er en gruppe sykdommer og hjortbestandige planter som trives i en rekke jordsmonn og situasjoner. Attributten mest rost omdenne urten er dens blomstrende dekkblader, som dingler tiltalende fra stilkene i fargene myk rosa, lavendel, grønn og burgunder.

Prydede oreganoplanter kan stå oppreist eller etterfølgende, og noen har karakteristiske blomster, men variantene med kronglete fargede dekkblader og sølvblått løvverk er mest iøynefallende. Oregano-prydpleie ligner på pleie av enhver middelhavsurt.

Å dyrke dekorativ oregano i hagen

Det er mange varianter å velge mellom hvis du vil prøve deg på en av pryd-oreganoene.

Dittany of Crete og Kent Beauty har bittesmå blomster, men store fargerike dekkblader. Dekkbladene overlapper hverandre og ligner på krepepapir kongleskjell. Pilgrim er en oppreist form med rosenrøde rosa blomster, mens Amethyst Falls er en annen fossende plante med varme rosa blomster og lilla dekkblader. Det er til og med noen limegrønne former og noen med flerfargede dekkblader.

Kent Beauty var den første tilgjengelige i handelen, men flere hybrider er nå vanlige i barnehagesentre. Når du først har fått tak i en, vil du bli hekta av deres unike prakt og vil prøve mange av de andre formene.

Hvordan dyrke dekorativ oregano

De fleste av variantene er hardføre til United States Department of Agriculture sone 4 eller 5, bortsett fra Dittany på Kreta, som bare er hardføre til sone 7.

Velg et sted med full sol for best dannelse av blomster og bract, selv om plantene vil klare seg ganske bra i delvis sol.

Jord skal være godt bearbeidet og ha god drenering. Innledende ornamental oregano pleie bør ha regelmessigvanning med moderat fuktig jord, men etter at planten er etablert, foretrekker den et litt tørt miljø.

Prydoregano er en flerårig plante og vil skape en større koloni over tid. I kjøligere områder, dyrk oreganoen din i en beholder og flytt den innendørs når fryser forventes. Beholderplanter drar nytte av litt flytende gjødsel om våren, men utendørsplanter er generelt fine med bare en toppdressing av kompost.

Anbefalt: