Diseases Of Leyland Cypress Trees - Tips on Leyland Cypress Disease Treatment

Innholdsfortegnelse:

Diseases Of Leyland Cypress Trees - Tips on Leyland Cypress Disease Treatment
Diseases Of Leyland Cypress Trees - Tips on Leyland Cypress Disease Treatment

Video: Diseases Of Leyland Cypress Trees - Tips on Leyland Cypress Disease Treatment

Video: Diseases Of Leyland Cypress Trees - Tips on Leyland Cypress Disease Treatment
Video: Why Are My Leyland Cypress Trees Turning Brown And What Can I Do About It 2024, April
Anonim

Hagtearbeidere som trenger raske privatlivshekker elsker hurtigvoksende Leyland-sypress (xCupressocyparis leylandii). Når du planter dem på et passende sted og gir god kultur, kan det hende at buskene dine ikke lider av Leyland cypress-sykdommer. Les videre for informasjon om hovedsykdommene til Leyland-sypresser, inkludert tips om behandling av sykdom hos Leyland-sypressplanter.

Forebygging av Leyland Cypress Diseases

Forebygging er lettere enn kur når det gjelder sykdommer i Leyland-sypresser. Dine første, beste skritt for å holde disse attraktive eviggrønne plantene sunne er å plante dem på passende steder.

Det andre trinnet er å gi dem den beste omsorgen. En sunn, kraftig plante rister av seg problemer lettere enn en stresset plante. Og behandling av Leyland sypresssykdom er ofte umulig eller ineffektiv.

Så spar deg selv for tid og krefter som er involvert i å behandle sykdom i Leyland-sypress. Plant disse buskene på et solrikt sted i jord som tilbyr utmerket drenering. Plasser dem langt nok fra hverandre til å la luft passere mellom dem. Gi vann i tørketider og sjekk hardhetssonen din. Leyland-sypressen trives i US Department of Agriculture-anleggethardhetssone 6 til 10.

Diseases of Leyland Cypress Trees

Hvis buskene dine er syke, må du lære noe om de forskjellige Leyland-sypresssykdommene for å finne ut hva som er g alt. Sykdommer hos Leyland-sypresser faller generelt inn i tre kategorier: sopp, kreft og rotråte.

Blight

Symptomene på nålesykdom inkluderer nåler som brunes og faller. Vanligvis begynner dette på de nedre grenene. Dette er soppsykdommer, og sporene sprer seg fra gren til gren med regn, vind og redskaper.

Plassering av buskene langt nok fra hverandre til å la luft og sol komme gjennom grenene, hjelper til med å forhindre nålebrann. Hvis det er for sent for forebygging, beskjær ut infiserte grener. Grundig påføring av et soppdrepende middel kan hjelpe, men er vanskelig på høye prøver.

Canker

Hvis Leyland sypressnålene dine blir rødbrune eller du ser kreft på stammene eller grenene, kan buskene ha en kreftsykdom, som Seiridium eller Botryosphaeria canker. Cankers er tørre lesjoner, ofte nedsunket, på stengler og greiner. Omgivende bark kan vise en mørkebrun eller lilla misfarging.

Kreftsykdommer er også forårsaket av sopp, og angriper vanligvis bare stressede planter. Når det gjelder å behandle sykdom hos Leyland-cypress, er soppdrepende midler ikke effektive. Den eneste behandlingen av Leyland sypresssykdom for dette er å beskjære infiserte grener, og sørg for å sterilisere beskjærerne. Start deretter et program med vanlig vanning.

Root rot

Rotråtesykdommer forårsaker døende røtter som fører til gulnende blader. Det erofte forårsaket av upassende planting i et område der jorda ikke dreneres godt.

Når en busk har rotråte, er ikke kjemisk behandling av Leyland cypress disease effektiv. Som med de andre sykdommene, er den beste måten å behandle sykdom i Leyland-sypress på å gi plantene passende kulturpleie.

Anbefalt: