Orkidedyrking for nybegynnere – Hva er det grunnleggende for å dyrke orkideer

Innholdsfortegnelse:

Orkidedyrking for nybegynnere – Hva er det grunnleggende for å dyrke orkideer
Orkidedyrking for nybegynnere – Hva er det grunnleggende for å dyrke orkideer

Video: Orkidedyrking for nybegynnere – Hva er det grunnleggende for å dyrke orkideer

Video: Orkidedyrking for nybegynnere – Hva er det grunnleggende for å dyrke orkideer
Video: Орхидеи для начинающих: Как распылять водяной туман для орхидей? 2024, Kan
Anonim

Orkideer har rykte på seg for å være kresne, vanskelige planter, men mange orkideer er ikke vanskeligere å dyrke enn en gjennomsnittlig stueplante. Start med en "enkel" orkide, og lær deretter det grunnleggende om å dyrke orkideer. Du vil bli avhengig av disse fascinerende plantene på kort tid. Les videre for å lære om nybegynnerdyrking av orkideer.

Orchid Growing for Beginners

Å komme i gang med orkideplanter betyr å velge den beste planten for nybegynnere å dyrke orkideer. Selv om det finnes mange typer orkideer, er de fleste proffene enige om at Phalaenopsis (møllorkide) fungerer godt i det gjennomsnittlige hjemmemiljøet og er flott for de som nettopp har startet opp.

En sunn orkide har en sterk, oppreist stilk med mørkegrønne, læraktige blader. Kjøp aldri en orkide som ser brun eller visnet ut.

Grunnleggende for å dyrke orkideer

Light: Mengden lys varierer betydelig, alt fra høyt, middels eller lite lys, avhengig av typen orkide. Moth orkideer foretrekker imidlertid lav belysning, for eksempel et østvendt eller skyggefullt vindu, eller et sted hvor planten får morgensol og ettermiddagsskygge. Du kan også plassere orkideen under et fluorescerende lys.

Anlegget ditt vil fortelle deg om det blir det ogsåmye (eller for lite) lys. Bladene har en tendens til å bli grønnere når lyset er for lavt, men de kan bli gule eller blekede når lyset er for sterkt. Hvis du legger merke til svarte eller brune flekker, er planten sannsynligvis solbrent og bør flyttes til et område med lavere lys.

Temperatur og fuktighet: I likhet med lys varierer temperaturpreferansene for orkideer fra lav til høy, avhengig av typen orkide. Moth orkideer klarer seg imidlertid bra i normale romtemperaturer som foretrekkes av de fleste potteplanter.

De fleste orkideer foretrekker fuktige omgivelser. Hvis rommet ditt er tørt, plasser orkideen på et fuktighetsbrett for å øke fuktigheten i luften rundt planten.

Vann: Overvanning er hovedårsaken til orkidedød, og orkideproffer anbefaler at hvis du er i tvil, ikke vann før de øverste 5 cm. potteblanding føles tørr å ta på. Vann orkideen i vasken til vannet renner gjennom dreneringshullet, og la den deretter renne grundig.

Reduser vanningen når blomstringen stopper, og gjenoppta en normal vanningsplan når nye blader dukker opp.

Gjødsling: Mat orkideer en gang i måneden med en balansert, vannløselig gjødsel. Alternativt kan du bruke en gjødsel formulert spesielt for orkideer. I likhet med vanning, bør tilførselen av gjødsel reduseres når blomstringen stopper og gjenopptas med ny vekst.

Ompotting: Potter orkideer i fersk potteblanding hvert par år. Bruk en potteblanding formulert for orkideer og unngå vanlig pottejord.

Anbefalt: