Growing Zone 8 Orkideer: Hva er kaldharde orkideer for hagen

Innholdsfortegnelse:

Growing Zone 8 Orkideer: Hva er kaldharde orkideer for hagen
Growing Zone 8 Orkideer: Hva er kaldharde orkideer for hagen

Video: Growing Zone 8 Orkideer: Hva er kaldharde orkideer for hagen

Video: Growing Zone 8 Orkideer: Hva er kaldharde orkideer for hagen
Video: 25 Things to do in Singapore Travel Guide 2024, April
Anonim

Vokste orkideer for sone 8? Er det virkelig mulig å dyrke orkideer i et klima der vintertemperaturene vanligvis faller under frysepunktet? Det er absolutt sant at mange orkideer er tropiske planter som må dyrkes innendørs i nordlige klimaer, men det er ingen mangel på kalde hardføre orkideer som kan overleve kjølige vintre. Les videre for å lære om noen vakre orkideer som er hardføre i sone 8.

Velge orkideer for sone 8

Kaldharde orkideer er terrestriske, noe som betyr at de vokser på bakken. De er generelt mye tøffere og mindre kresne enn epifytiske orkideer, som vokser i trær. Her er noen eksempler på orkideer i sone 8:

Lady Slipper-orkideer (Cypripedium spp.) er blant de mest plantede landlevende orkideene, sannsynligvis fordi de er lette å dyrke og mange kan overleve ekstremt iskalde temperaturer så lave som USDA-plantehardhetssone 2. Sjekk taggen hvis du kjøp Lady Slipper-orkideer i sone 8, siden noen arter krever kjøligere klima i sone 7 eller lavere.

Lady's Tresses orchid (Spiranthes odorata) heter det på grunn av de små, velduftende, flettelignende blomstene som blomstrer fra sensommeren til den første frosten. Mens Lady'sLokker kan tåle gjennomsnittlig godt vannet jord, denne orkideen er faktisk en vannplante som trives i flere tommer (10 til 15 cm.) med vann. Denne kaldharde orkideen er egnet for dyrking i USDA-sone 3 til 9.

Kinesisk m alt orkide (Bletilla striata) er hardfør til USDA sone 6. Blomstene, som blomstrer om våren, kan være rosa, rosa-lilla, gule eller hvite, avhengig av sorten. Denne tilpasningsdyktige orkideen foretrekker fuktig, godt drenert jord, ettersom konsekvent gjennomvåt jord kan råtne løkene. Et sted i flekkete sollys er ideelt.

White Egret orchid (Pecteilis radiata), hardfør til USDA sone 6, er en saktevoksende orkide som produserer gresskledde blader og hvite, fuglelignende blomster om sommeren. Denne orkideen liker kjølig, moderat fuktig, godt drenerende jord og enten full sol eller delvis skygge. White Egret orkidé er også kjent som Habenaria radiata.

Calanthe-orkideer (Calanthe spp.) er hardføre, lettdyrkede orkideer, og mange av de mer enn 150 artene egner seg for sone 7-klima. Selv om Calanthe-orkideer er relativt tørketolerante, presterer de best i rik, fuktig jord. Calanthe-orkideer klarer seg ikke i sterkt sollys, men de er et godt valg for forhold som spenner fra tett skygge til tidlig morgensol.

Anbefalt: