Sone 3 Blåbærplanter – Hvordan finne blåbær for kalde klimaer

Innholdsfortegnelse:

Sone 3 Blåbærplanter – Hvordan finne blåbær for kalde klimaer
Sone 3 Blåbærplanter – Hvordan finne blåbær for kalde klimaer

Video: Sone 3 Blåbærplanter – Hvordan finne blåbær for kalde klimaer

Video: Sone 3 Blåbærplanter – Hvordan finne blåbær for kalde klimaer
Video: Blueberry Plant Varieties: Selecting Hardy Varieties for Northern Climates (Zones 3 and 4) 2024, April
Anonim

Blåbærelskere i sone 3 måtte tidligere nøye seg med hermetiske eller, senere år, frosne bær; men med ankomsten av halvhøye bær, er dyrking av blåbær i sone 3 et mer realistisk forslag. Den følgende artikkelen diskuterer hvordan du dyrker kaldharde blåbærbusker og kultivarer som egner seg som blåbærplanter i sone 3.

Om dyrking av blåbær i sone 3

USDA sone 3 betyr at området for minimum gjennomsnittstemperaturer er mellom -30 og -40 grader F. (-34 til -40 C.). Denne sonen har en ganske kort vekstsesong, noe som betyr at det er nødvendig å plante kalde hardføre blåbærbusker.

Blåbær for sone 3 er halvhøye blåbær, som er krysninger mellom varianter med høy busk og lavbusk, og skaper blåbær egnet for kaldt klima. Husk at selv om du er i USDA sone 3, kan klimaendringer og mikroklima presse deg inn i en litt annen sone. Selv om du bare velger blåbærplanter i sone 3, kan det hende du må gi ekstra beskyttelse om vinteren.

Før du planter blåbær for kaldt klima, bør du vurdere følgende nyttige tips.

  • Blåbær trenger full sol. Jada, de vil vokse i delvis skygge, men de vil sannsynligvis ikke produsere mye frukt. Plant minst to kultivarer for å sikre pollinering, derav fruktsett. Plasser disse plantene minst 1 m fra hverandre.
  • Blåbær trenger sur jord, noe som for noen kan være skremmende. For å avhjelpe situasjonen, bygg høybed og fyll dem med en sur blanding eller korriger jorda i hagen.
  • Når jorda er kondisjonert, er det svært lite vedlikehold annet enn å beskjære gammel, svak eller død ved.

Ikke bli for begeistret for en rik avling for en stund. Selv om plantene vil bære noen bær i løpet av de første 2-3 årene, vil de ikke få en betydelig høst på minst 5 år. Det tar vanligvis rundt 10 år før plantene er helt modne.

Blåbær for sone 3

Sone 3 blåbærplanter vil være halvhøye varianter. Noen av de beste typene inkluderer:

  • Chippewa
  • Brunswick Maine
  • Northblue
  • Northland
  • Rosa popcorn
  • Polaris
  • St. Cloud
  • Superior

Andre varianter som vil gjøre det ganske bra i sone 3 er Bluecrop, Northcountry, Northsky og Patriot.

Chippewa er den største av alle de halvhøye og modnes i slutten av juni. Brunswick Maine blir bare en fot (0,5 m.) i høyden og sprer seg omtrent 5 fot (1,5 m.) over. Northblue har fine, store, mørkeblå bær. St. Cloud modnes fem dager tidligere enn Northblue og krever en ny kultivar for pollinering. Polaris har middels til store bær som lagres vakkert og modnes en uke tidligere enn Northblue.

Northcountry bærer himmelblå bær med en søtsmaken minner om ville lowbush bær og modnes fem dager tidligere enn Northblue. Northsky modnes samtidig som Northblue. Patriot har veldig store, syrlige bær og modnes fem dager tidligere enn Northblue.

Anbefalt: