Sommerfuglbusker for hager i sone 4: Tips om å dyrke en kaldhard sommerfuglbusk

Innholdsfortegnelse:

Sommerfuglbusker for hager i sone 4: Tips om å dyrke en kaldhard sommerfuglbusk
Sommerfuglbusker for hager i sone 4: Tips om å dyrke en kaldhard sommerfuglbusk

Video: Sommerfuglbusker for hager i sone 4: Tips om å dyrke en kaldhard sommerfuglbusk

Video: Sommerfuglbusker for hager i sone 4: Tips om å dyrke en kaldhard sommerfuglbusk
Video: ต้นไม้ดอกหอม 5 ชนิด ดอกมีกลิ่นหอม ออกดอกตลอดปี 5 types of fragrant flowers, blooming all year round - YouTube 2024, Kan
Anonim

Hvis du prøver å dyrke sommerfuglbusk (Buddleja davidii) i USDA-plantingssone 4, har du en utfordring på hendene, siden dette er litt kjøligere enn plantene egentlig liker. Imidlertid er det virkelig mulig å dyrke de fleste typer sommerfuglbusker i sone 4 – med betingelser. Les videre for å lære om dyrking av sommerfuglbusker i kaldt klima.

Hvor hardfør er sommerfuglbusken?

Selv om de fleste typer sommerfuglbusker vokser i sone 5 til 9, trenger noen ømme typer mildere vintertemperaturer som finnes i minst sone 7 eller 8. Disse sommerfuglbuskene med varmt klima vil ikke overleve en vinter i sone 4, så les etiketten nøye for å være sikker på at du kjøper en kaldhard sommerfuglbusk som passer for minimum sone 5.

Det er rapportert at noen av Buddleja Buzz-kultivarer kan være mer passende sommerfuglbusker for vekst i sone 4. Mens de fleste kilder angir hardførhet som sone 5, er mange hardføre fra sone 4-5.

Det høres kanskje ut som et blandet budskap, men du kan faktisk dyrke en sommerfuglbusk i sone 4. Sommerfuglbusk er eviggrønn i varmt klima og har en tendens til å være løvfellende i kjøligere klima. Imidlertid er sone 4 direkte kald, så du kanForvent at sommerfuglbusken din vil fryse til bakken når temperaturene synker. Når det er sagt, kommer denne hardføre busken tilbake for å forskjønne hagen din om våren.

Et tykt lag med halm eller tørre blader (minst 6 tommer eller 15 cm.) vil bidra til å beskytte plantene om vinteren. Imidlertid er sommerfuglbusker sene med å bryte hvilen i kaldt klima, så gi planten litt tid og ikke få panikk hvis sommerfuglbusken ser død ut.

Merk: Det er viktig å merke seg at Buddleja davidii kan være ekstremt ugressaktig. Den har potensial til å være invasiv hvor som helst, og har så langt naturalisert seg (unnsluppet dyrking og blitt vill) i minst 20 stater. Det er et alvorlig problem i det nordvestlige Stillehavet, og salg av sommerfuglbusk er forbudt i Oregon.

Hvis dette er et problem i ditt område, kan det være lurt å vurdere den mindre invasive sommerfuglugressen (Asclepias tuberosa). Til tross for navnet er ikke sommerfuglugress altfor aggressivt, og de oransje, gule og røde blomstene er flotte for å tiltrekke seg sommerfugler, bier og kolibrier. Sommerfuglgras er lett å dyrke og, enda viktigere, tåler sone 4 vintre, siden det er hardfør til sone 3.

Anbefalt: