Trenger sommerfuglbusker gjødsel - når og hvordan gjødsler man en sommerfuglbusk

Innholdsfortegnelse:

Trenger sommerfuglbusker gjødsel - når og hvordan gjødsler man en sommerfuglbusk
Trenger sommerfuglbusker gjødsel - når og hvordan gjødsler man en sommerfuglbusk

Video: Trenger sommerfuglbusker gjødsel - når og hvordan gjødsler man en sommerfuglbusk

Video: Trenger sommerfuglbusker gjødsel - når og hvordan gjødsler man en sommerfuglbusk
Video: Butterfly Bush Care Tips // Garden Answer 2024, Kan
Anonim

Sommerfuglbusk er en stor, raskt voksende busk. Voksne planter har buede 10 til 12 fot (3 til 3,6 m.) høye stengler lastet med panicles av lyse blomster som tiltrekker sommerfugler og kolibrier. Til tross for sitt dekorative utseende, er en sommerfuglbusk en tøff busk som krever lite menneskelig hjelp. Planten er ikke en tung mater, og gjødsling av en sommerfuglbusk er ikke avgjørende for vekst. Noen gartnere bruker imidlertid gjødsel om våren. Les videre for informasjon om fôring av sommerfuglbusker og den beste gjødselen for sommerfuglbusker.

Trenger sommerfuglbusker gjødsel?

Før du begynner å diskutere hvilken type gjødsel du skal bruke, still et enklere spørsmål: Trenger sommerfuglbusker i det hele tatt gjødsel?

Hver plante krever visse næringsstoffer for å vokse, men mating av sommerfuglbusker er vanligvis ikke nødvendig. Buskene vokser godt i gjennomsnittlig jord så lenge den er godt drenert. Mange eksperter antyder at det ikke er noen grunn til å begynne å gjødsle en sommerfuglbusk, siden planten vil vokse og blomstre perfekt uten å mate.

Men hvis sommerfuglbusken din vokser i dårlig jord, kan det være lurt å vurdere en type gjødsel. Den beste gjødselen forsommerfuglbusker kan være like enkle som organisk kompost.

Beste gjødsel for sommerfuglbusker

Hvis du bestemmer deg for å begynne å mate sommerfuglbusker i hagen din, lurer du kanskje på hva som er den beste gjødselen for sommerfuglbusker. Mens "best" avhenger av individuell vurdering, velger mange gartnere å bruke organisk kompost som mulch, siden det gir næring til jorden og på den måten ender opp med å gjødsle en sommerfuglbusk.

Økologisk kompost fra hagebutikken eller enda bedre, kompostbeholderen i bakgården, beriker jorda du sprer den på ved å tilføre fruktbarhet og organisk innhold. Brukt som mulch (spredt i et 3-tommers (7,5 cm.) lag på jorda under en plante helt ut til drypplinjen), holder også nede ugress og låser fuktighet til jorden.

Gjødsling av en sommerfuglbusk

Hvis du tilsetter organisk kompost i jord før du planter en sommerfuglbusk, og legger til ekstra kompost som mulch hvert år, er det ikke nødvendig med ekstra gjødsel. Men hvis du av en eller annen grunn ikke vil mulke, vil du kanskje vite hvordan du gjødsler en sommerfuglbusk.

En måte å gjødsle busken på er å strø en håndfull balansert granulær gjødsel rundt bunnen av planten om våren. Vann den godt inn og pass på at den ikke berører løvet.

Anbefalt: