Dry Stream Beds For Drenage - How To Build A Dry Creek Bed In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Dry Stream Beds For Drenage - How To Build A Dry Creek Bed In The Landscape
Dry Stream Beds For Drenage - How To Build A Dry Creek Bed In The Landscape

Video: Dry Stream Beds For Drenage - How To Build A Dry Creek Bed In The Landscape

Video: Dry Stream Beds For Drenage - How To Build A Dry Creek Bed In The Landscape
Video: How to build a dry stream bed 2024, April
Anonim

Hva er en tørr bekk, og hvorfor bør du vurdere å lage en i hagen din? En tørr bekk, også kjent som en tørr bekk, er en slukt eller grøft, vanligvis foret med steiner og kantet med planter for å etterligne et naturlig kantområde. Du kan bestemme deg for å implementere tørre bekkeleier for drenering, og dermed forhindre erosjon ved å redusere avrenning. På den annen side kan du rett og slett like hvordan det ser ut! Les videre for å lære om hvordan du lager en tørr bekke i landskapet.

Hvordan bygge en Dry Creek Bed

Det finnes en myriade av ideer til tørr bekkebunn, så det burde ikke være vanskelig å finne noe som passer dine spesielle behov eller interesse. Når det er sagt, vil noen få grunnleggende retningslinjer bidra til å gjøre prosessen enklere.

Først, kartlegg det tørre bekkeleiet ditt, slik at den følger en eksisterende skråning mens den bukter seg gjennom landskapet ditt som en naturlig bekk. Tenk over hvor vannet renner under kraftig nedbør eller snøsmelting, og pass på at du ikke leder vannet til en gate, mot huset ditt eller inn på naboens eiendom.

Når du har bestemt banen til bekken, merk kantene med landskapsmaling. Fjern eksisterende vegetasjon og grav din tørre bekkeleie, og legg deretter langs sengenmed landskapsstoff holdt på plass med landskapsnåler. Som en generell regel er bekker omtrent dobbelt så brede som dybden, så en tørr bekkeleie som måler 4 fot (1 m.) på tvers vil være omtrent 2 fot (61 cm) dyp.

Mell den utgravde jorda rundt sidene av bekken for å skape et naturlig utseende, eller overfør det til jordutfordrede områder i landskapet ditt. Dekk bedet med et tykt lag med grus eller grov sand, og spre deretter elvebergarter av forskjellige størrelser og former ned langs bekkeleiet slik at de ser ut som Moder Natur har plassert dem der (Hint: å legge dem på sidene vil få det til å se ut som rennende vann). Begrav større steiner delvis slik at de ser mer naturlige ut.

Noen mennesker liker å mørtele elvestein på plass, men de fleste opplever at dette trinnet ikke er nødvendig med mindre du forventer at brusende vann renner gjennom bekken din.

Når du er ferdig med å lage en tørr bekkebunn, plant innfødte busker, prydgress eller blomster langs bredden og skjule "overvannet" med store steinblokker eller planter. Interessante ideer om tørr bekk inkluderer også tømmerstokker, trappesteiner eller trebroer. Moss legger til et naturlig element hvis det tørre bekkebedet ditt er i skyggen.

Anbefalt: