Painted Raised Bed Info: Can You Paint Raised Beds

Innholdsfortegnelse:

Painted Raised Bed Info: Can You Paint Raised Beds
Painted Raised Bed Info: Can You Paint Raised Beds

Video: Painted Raised Bed Info: Can You Paint Raised Beds

Video: Painted Raised Bed Info: Can You Paint Raised Beds
Video: Staining/Painting My Raised Beds! What an Adventure! 2024, April
Anonim

Høyde bed i hager er livlige tillegg til landskapet ditt når de flyter over av røde, blå, lilla og gule fargene til sommerblomster. Men de med avlinger kan være mindre fargerike, og om vinteren kan hagen se høytidelig eller til og med øde ut.

Da lurer du kanskje på: Kan jeg male høybed? Hvis du maler et hevet hagebed, hjelper den fargen med å livne opp plassen hele året. Men det kan være problemer med m alte høybed. Les videre for hele scoop.

Kan du male høysenger?

Du forventer et ja eller nei svar når du spør: "kan jeg male høybed?" Men det er mye flere hensyn enn du kanskje tror. La oss starte med det gamle scenariet med m alt tre. Du har kommet over noe gammelt treverk som pleide å være en del av et gjerde eller et hus, og det er en behagelig blå nyanse, romantisk falmet.

Svaret her er et klart nei. Selv om du må gjøre tester for å finne det ut, er sjansen stor for at den gamle malingen inneholder bly eller andre giftstoffer som de organiske avlingene dine ikke vil sette pris på. Og eldre behandlet tre, selv um alt, kan inneholde arsenforbindelser.

Du kan ta ekstraordinære tiltak, som å fore treet med plast, men plast er heller ikke så bra for planter. Vi gir denne en tommel ned.

Paint a Raised Garden Bed

Kanskje å bruke gammelt, m alt tre er ikke planen din her. Hvis du spør om du kan male et hevet hagebed laget nylig av nytt, nakent treverk, er svaret et klart ja så lenge treverket ikke er behandlet med kjemikalier.

Faktisk vil treverket ditt sannsynligvis råtne i den fuktige jorden hvis du ikke behandler det i det hele tatt. Hvis du velger malingen med omhu, kan du male et hevet hagebed med giftfri utvendig maling. Se på jernvarehandelen din for maling laget spesielt for hagebruk. Det tilfører farge og gir treverket den nødvendige beskyttelsen.

Alternativer for m alt høyseng

Hvis det virker som for mye arbeid å lage m alte høybed i hagen din, finnes det mange alternativer. Noe trevirke som sedertre eller redwood er naturlig råtebestandig, så du kan lage høybedene dine av dette treet og la dem være helt ubehandlet.

Vurder alternativt å bruke andre, ikke-giftige materialer for å lage høybed. Få det tradisjonelle utseendet med steinbed eller rød murstein. Eller gjør bakgården rustikk ved å bruke stokker, sammenvevde grener eller til og med bambus.

Anbefalt: