Solutions For Yard Drenage: How To Improve Soil Drenage

Innholdsfortegnelse:

Solutions For Yard Drenage: How To Improve Soil Drenage
Solutions For Yard Drenage: How To Improve Soil Drenage

Video: Solutions For Yard Drenage: How To Improve Soil Drenage

Video: Solutions For Yard Drenage: How To Improve Soil Drenage
Video: How To Improve Garden Drainage | The BEST Soil Drainage Solutions 2024, Kan
Anonim

Dreneringsproblemer i hagen kan skape kaos på en hage eller plen, spesielt etter kraftig regn. Dårlig drenering av hage eller plen vil hindre oksygen i å komme til røttene til plantene, noe som dreper røttene og skaper også et miljø perfekt for sopp som rotråte å ta tak og skade en plante ytterligere. Når du tar skritt for å forbedre jorddreneringen, kan du forbedre den generelle helsen til plenen og hagen din.

Løsninger for gårdsdreneringsproblemer

De fleste mindre problemer med drenering av hage og plen er forårsaket av leirjord. Et mindre problem vil være at du har stående vann etter en kraftig nedbør i mindre enn et døgn. Leirejord er tettere enn sand- eller leirjord, og er derfor tregere for å la regnvann filtrere gjennom den. Mindre dreneringsproblemer som dette kan vanligvis korrigeres ved å iverksette tiltak for å forbedre leirjord.

For mer alvorlige problemer med drenering av plen og hage, er det flere ting du kan prøve for å forbedre jorddreneringen. Et mer alvorlig dreneringsproblem betyr at du har stående vann etter lett til moderat nedbør eller hvis det stående vannet blir stående i mer enn et døgn. Disse dreneringsproblemene kan være forårsaket av høye vanntabeller, lav gradering sammenlignet med omkringliggende eiendommer, lag med hardtmaterialer (som stein) under jorda og ekstremt komprimert jord.

En løsning på problemer med hagedrenering er å lage et underjordisk avløp. Det vanligste underjordiske avløpet er et fransk avløp, som i hovedsak er en grøft som fylles med grus og deretter dekkes over. Dreneringsbrønner er en annen vanlig underjordisk løsning for komprimert jord eller harde underlag som lar vannet renne et sted etter nedbør.

En annen måte å forbedre jorddreneringen på er å bygge opp jorda der du har dreneringsproblemet eller lage en berm for å omdirigere vannstrømmen. Dette fungerer best for hagedrenering der spesifikke bed kan bli oversvømmet. Vær imidlertid oppmerksom på at når du bygger opp en seng, vil vannet renne et annet sted, noe som kan skape dreneringsproblemer andre steder.

Å lage en dam eller en regnhage har begynt å bli populært som løsninger på problemer med drenering av hager. Begge disse løsningene hjelper ikke bare med å samle opp overflødig regnvann, men legger også til en nydelig funksjon til landskapet ditt.

Regntønner er en annen ting som kan legges til for å hjelpe til med drenering. Ofte må gårdsplasser som har dreneringsproblemer ikke bare håndtere regnvannet som faller ned i gården, men også regnvann fra nærliggende bygninger. Regntønner kan festes til nedløp og vil samle opp regnvann som norm alt vil renne inn i gården. Dette oppsamlede regnvannet kan deretter brukes senere når det er lite nedbør for å vanne hagen din.

Harddreneringsproblemer trenger ikke å ødelegge plenen eller hagen din. Når du forbedrer jorddrenering eller bruker andre løsninger for hagendrenering, du gjør det lettere for plenen og hagen din å vokse vakkert.

Anbefalt: