Vanlige varianter av hibiskus: hva er de forskjellige typene hibiskusplanter

Innholdsfortegnelse:

Vanlige varianter av hibiskus: hva er de forskjellige typene hibiskusplanter
Vanlige varianter av hibiskus: hva er de forskjellige typene hibiskusplanter

Video: Vanlige varianter av hibiskus: hva er de forskjellige typene hibiskusplanter

Video: Vanlige varianter av hibiskus: hva er de forskjellige typene hibiskusplanter
Video: Чимаманда Адичи: Опасность единственной точки зрения 2024, Kan
Anonim

Hibiscus-varianter er umåtelig populære i hagearbeid, og spenner fra ettårige til stauder, hardføre til tropiske, og store busker til mindre planter. Når du forstår hva alle alternativene er, kan du velge den perfekte typen hibiskus for hagen din.

Om hibiskusplantetyper

Det finnes et stort utvalg av hibiskusplanter med mange forskjellige kvaliteter, men de har alle visse fellestrekk. Disse plantene produserer vakre blomster og kommer i en rekke farger, enten enkle eller doble i form. Blomstene på hibiskusvarianter varer bare omtrent en dag, men hele planten blomstrer i en lang sesong. Takket være blomstene deres trekker alle hibiskusplanter inn pollinatorer, inkludert bier.

Varieties of Hibiscus

Blant de forskjellige typene hibiskusplanter er hardføre og tropiske eksemplarer, innfødte planter, ettårige og flerårige planter. Det er også beslektede planter, som stokkrose, vanlig malva og til og med okra. Noen av hovedkategoriene for hibiskus inkluderer:

Native hibiscus. Også kjent som rosemallows, er det rundt 35 arter av hibiskus som er hjemmehørende i deler av det sørøstlige USA. En populær innfødt varianter den skarlagenrose malva, vanlig i Florida, som kan vokse til 4 til 8 fot høy (1 til 2,5 m.). Rosemallows kalles også myrhibiscus, og selv om de naturlig vokser i våtmarker, vil de tåle tørrere områder.

Hardy hibiscus. Disse kulde-tolerante, flerårige buskene kan være like vakre som sine tropiske kolleger, med store prangende blomster i en rekke farger. En populær hardfør hibiskusvariant er Rose of Sharon, med rosa, hvite eller lilla blomster.

Tropisk hibiskus. Disse typene hibiskus har en viss overlapping med de innfødte artene som vokser i Florida og sørlige Louisiana. Den vanligste tropiske hibiskusen som finnes i barnehager er Hibiscus rosa-sinensis. Ulike kultivarer vil gi deg et utvalg av blomsterfarge og størrelse. De kan være veldig store og prangende, med lyse og rike farger.

Perennial hibiscus. Dette er busker, som kan variere fra mindre, dvergvarianter til store, trelignende busker. Den flerårige hibiskusen kan være hardfør eller tropisk, og inkluderer Rose of Sharon, scarlet sump hibiscus, rose mallow og konfødererte roser.

Årlig hibiskus. I motsetning til navnet er ikke disse ekte ettårige, men de er tropiske og kan dyrkes som ettårige i litt kjøligere klima. De dyrkes ofte i containere og inkluderer kinesisk og rødbladshibiskus. Førstnevnte kommer i en rekke farger, mens Red Leaf dyrkes hovedsakelig for sitt dyprøde bladverk.

Med så mange alternativer for dyrking av hibiskus, kan hver gartner i alle omgivelser finne en type som vil vokse og trives mens de legger tilskjønnhet til hagen.

Anbefalt: