Lowbush Blueberry Information: Guide To Lowbush Blueberry Care

Innholdsfortegnelse:

Lowbush Blueberry Information: Guide To Lowbush Blueberry Care
Lowbush Blueberry Information: Guide To Lowbush Blueberry Care

Video: Lowbush Blueberry Information: Guide To Lowbush Blueberry Care

Video: Lowbush Blueberry Information: Guide To Lowbush Blueberry Care
Video: The BEST GUIDE To GROWING BLUEBERRY BUSHES On The Internet! 2024, Kan
Anonim

De fleste blåbærene du ser i dagligvarebutikker er fra blåbærplanter (Vaccinium corymbosum). Men disse kultiverte blåbærene har en mindre vanlig, herlig fetter – den ville eller lavbuske blåbæren. De små, men veldig smakfulle bærene er nesten godterisøte, med en intens blåbærsmak. Selv om lavbush-blåbær vanligvis finnes i naturen eller på gårder i noen få amerikanske stater og kanadiske provinser, er det også mulig å dyrke dem i en hjemmehage. Det vil si hvis du kan gi de spesialiserte vekstforholdene de trenger.

Hva er en Lowbush Blueberry?

Lowbush-blåbær (Vaccinium angustifolium) høstes ofte i naturen, der de finnes i skogkledde lysninger og enger og nær myrkantene. Lowbush blåbær dyrkes også i halvville flekker som administreres av blåbærhøstere.

De fleste lowbush-blåbær produseres i Maine, New Brunswick, Quebec og Nova Scotia. Men gartnere i et større geografisk område kan dyrke dem i liten skala.

Lowbush Blueberry Information

Lowbush blåbær er svært kaldharde planter, og de fleste varianter vokser i sone 3til 6. Noen varianter kan vokse i sone 2 eller i sone 7.

Lowbush blåbær og andre planter i lyngfamilien er syrekjære. De krever jord som inneholder mye organisk materiale, og de vil vokse best i sandholdig, godt drenert jord.

Hver plante kan bli mellom 6 og 24 tommer (15-61 cm) høy, avhengig av genetikk og voksested. De kan derfor brukes som et bunndekke med lite vedlikehold. Plantene blomstrer vanligvis om våren, og bærene er klare til å plukkes midt på sommeren. Ville blåbær er mindre enn kultiverte blåbær, men smaken er mer konsentrert.

Hvordan dyrke lavbuske blåbær

Det beste tegnet på at landet ditt er egnet for lowbush blåbær er at du allerede har funnet noen som vokser der. Fjern i så fall omkringliggende vegetasjon for å oppmuntre dem til å spre seg. Å dyrke lowbush blåbærplanter fra frø eller jordstengler, enten kjøpt eller samlet i naturen (din egen eiendom eller med tillatelse gitt), er også mulig.

Plant jordstengler eller frøplanter 20 cm fra hverandre i godt drenert jord tilsatt torv, kompost eller sagflis. Endre jorda til en pH på 4,5 til 5,2 ved å bruke svovel eller ammoniumsulfat. Hold plantene vannet i vekstsesongen. Fjern blomstene fra hver plante det første eller to året for å sikre sterk vekst av røttene.

Blomster produseres etter andre års vekst. Lowbush blåbærpleie inkluderer beskjæring annethvert år for å opprettholde bærproduksjonen. Beskjær like etter høsting for å fjerne eldre, mindre produktivevekst. Du må kanskje også beskjære rundt kantene på lappen for å kontrollere plantenes spredning. Store beplantninger kan renoveres ved å klippe dem om høsten etter at de har kastet bladene.

Gjødsle blåbærene årlig med en azalea/rhododendrongjødsel eller en annen kilde til løselig ammonium og med en magnesiumkilde.

Anbefalt: