Hva er g alt med Pindo-palmen min – håndtere vanlige Pindo-palmeproblemer

Innholdsfortegnelse:

Hva er g alt med Pindo-palmen min – håndtere vanlige Pindo-palmeproblemer
Hva er g alt med Pindo-palmen min – håndtere vanlige Pindo-palmeproblemer

Video: Hva er g alt med Pindo-palmen min – håndtere vanlige Pindo-palmeproblemer

Video: Hva er g alt med Pindo-palmen min – håndtere vanlige Pindo-palmeproblemer
Video: Why Is Our Palm Plant Turning Brown 2024, Kan
Anonim

Tror du at du ikke kan få det tropiske utseendet ved å dyrke palmer i det kjøligere området ditt? Tenk om igjen og prøv å dyrke en pindopalme. Pindopalmer trives i kjøligere områder og er hardføre ned til 10 grader F. (-12 C.). Selv om de tåler kulde, kan du fortsatt ha problemer med en pindo-palme. Problemer med pindo-palmer kan være insekt- eller sykdomsrelaterte, eller kulturelle. Den følgende artikkelen inneholder informasjon om vanlige problemer med pindopalme og hvordan du håndterer problemer med pindopalme.

Om Pindo Palm-problemer

Pindo-palmer (Butia capitata) er saktevoksende, kuldetolerante, oppreiste trær med blågrønt til sølv palmeformet løvverk som folder seg ut til en naturlig åpen kroneform. Disse eviggrønne plantene er hjemmehørende i Argentina, Brasil og Uruguay. Trærne blomstrer med prangende, hvite blomster om våren før produksjonen av den gule/oransje kjøttfulle frukten.

Mens pindopalmer er kuldetolerante og trives i godt drenerende jord, klarer de seg dårlig med «våte føtter», noe som øker sannsynligheten for at trærne får en sykdom. Pindopalmer er også følsomme for s altspray.

Hva er g alt med Pindo Palm?

Pindo-palmer er bemerkelsesverdig motstandsdyktigetil de fleste problemer, selv om du kan støte på noen problemer med pindopalmer – oftest miljøforårsaket eller sykdomsrelatert.

Environmental Pindo Problemer

De er, som de fleste palmer, utsatt for kaliummangel. Mangel på kalium forårsaker grå, nekrotiske bladspisser. Disse kan være vanskeligere å diagnostisere i en pindo enn andre palmer på grunn av det gråaktige løvet. En bedre metode for identifikasjon er betydelig for tidlig bladnedgang.

Selv om det er mindre vanlig, kan et annet pindo-palmeproblem være mangel på mangan. Symptomer på manganmangel vises som nekrotiske spisser, men på basale brosjyrer av nylig oppståtte blader.

For å behandle mangler i pindo-palmer, påfør gjødsel med kontrollert frigjøring med mikronæringsstoffer tre ganger per år.

Sjukdomsproblemer med Pindo Palm

Andre problemer med pindopalmer er først og fremst fra soppsykdommer.

Phytophthora – Phytophthora er en slik sykdom som råtner røtter og palmeknopper. Denne soppen er jordbåret og fostret av vått vær. Soppsporer flyttes av vind og regn og kommer inn i håndflaten gjennom sår. Den resulterende infeksjonen får unge blader til å henge og lukte og desimerer knopper. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir modne blader også plaget og brune, henger og faller.

For å behandle phytophthora, fjern eventuelle alvorlig infiserte trær og ødelegge dem. Hvis sykdommen ikke har kommet for langt, kan soppdrepende sprayer være en effektiv behandling.

Diamondscale – Til tross for navnet er diamantskjell en soppsykdom som hovedsakelig finnes langsCalifornia kyst. Vanligvis er ikke sunne pindopalmer plaget av denne sykdommen, men hvis de blir stresset, kan de bli offer. Symptomene vises som mørke, vanngjennomvåte lesjoner som, ettersom sykdommen utvikler seg, blir til svarte, diamantformede sopplegemer sett på stilken og bladene.

Det finnes ingen soppdrepende behandling for diamantskjell, men det kan unngås. Sørg for å plante pindopalmen i et godt drenerende område og unngå overvanning. Hold også planten sunn med en regelmessig fôringsplan som inneholder mye nitrogen og kalium.

Rosa råte – En annen soppsykdom som rammer stressede, svekkede håndflater er rosa råte. Denne sykdommen rammer spesielt trær som er i dårlig drenerende jord og som er utilstrekkelig gjødslet. Yngre blader er de første som viser symptomer. Flekker vises på bladene på håndflaten, og etter hvert som sykdommen utvikler seg, visner de og begynner å råtne. Dessuten utvikles rosa sporemasser langs stammen og noen ganger også på bladene. Treet blir forkrøplet, og bladene dør og dreper treet hvis det ikke blir behandlet.

Rosa råte kan behandles med en kombinert tilnærming av beskjæring og soppdrepende spray.

Anbefalt: