Golden Creeper Plants - Learn How To Grow Golden Creeper In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Golden Creeper Plants - Learn How To Grow Golden Creeper In The Landscape
Golden Creeper Plants - Learn How To Grow Golden Creeper In The Landscape

Video: Golden Creeper Plants - Learn How To Grow Golden Creeper In The Landscape

Video: Golden Creeper Plants - Learn How To Grow Golden Creeper In The Landscape
Video: Subscribe for more garden ideas | Gardening videos |nature videos | Ecohome | cat's claw vine | 2024, Kan
Anonim

For mange år siden forankret lave hauger med gyldent, krypende løvverk sanddyner langs de sørlige kystene av Florida. Denne planten, Ernodea littoralis, ble kjent som gyllen slyngplante. Etter hvert som kystområdene i Florida ble utviklet av mennesker, ble mange av disse innfødte plantene fjernet og erstattet med mer showier tropiske planter som forbedret den feriestedslignende atmosfæren. Golden creeper er nå oppført som en truet art i mange områder av Florida. Fortsett å lese for å lære mer om gylne krypplanter.

Om Golden Creeper Plants

Golden creeper er også kjent som strandkryper og hostebusk, en lavtvoksende løvskog. Den er hjemmehørende i Florida, Bahamas, Karibien, Belize og Honduras, hvor den vokser vilt i sandete kystområder. Imidlertid har den mistet mange av sine opprinnelige habitater i Florida. Golden creeper er hardfør i sone 10-12 og vokser i dårlig jord der lite annet kan vokse.

Golden creeper er en viltvoksende rankelignende busk som blir 1-3 fot (30-91 cm.) høy og 3-6 fot (91-182 cm.) bred. Bladverket er dypt grønt til gullgult avhengig av eksponering. Plantene bærer sporadisk små upåfallende hvite, rosa, oransje eller røde blomstergjennom året. Når blomstene falmer, produserer de små gule til oransje bær.

Blomstene og frukten gir mat til mange innfødte sommerfugler, fugler og annet dyreliv. Mange fylker i Sør-Florida dyrker nå gylne krypplanter på nytt i kystområder i et forsøk på å gjenvinne det naturlige Florida-landskapet og gi innfødt mat til de innfødte skapningene.

Hvordan dyrke gyllen slyngplante i landskapet

Gylne slyngplanter spres ved suging. Deres lange buede stilker vil også slå rot der de berører jord. Golden creeper vil vokse i dårlig jord, men de foretrekker sandholdig, sur til lett alkalisk jord.

Gylne slyngplanter trenger full sol. De tåler s altsprut, men tåler ikke å bli oversvømmet av s altvann i lange perioder. De er også et utmerket erosjonskontrollerende anlegg.

De brukes i varme, tørre områder hvor lite annet vil vokse, for eksempel veimidlene og parkeringsplasser. I landskapet kan de brukes som lavtvoksende bunndekker for tøffe steder, for eksempel langs innkjørsler. De kan også plantes rundt palmer for en prangende kontrast eller brukes som grunnplantinger.

Gylden slyngplante i hager bør beskjæres en eller to ganger i året for å kontrollere veksten og forhindre at plantene blir treaktige og langbenede. Beskjæring bør gjøres fra vår til høst, men ikke i vintermånedene.

Anbefalt: