Golden Jubilee Peach Trees: Growing Golden Jubilee Peaches In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Golden Jubilee Peach Trees: Growing Golden Jubilee Peaches In The Landscape
Golden Jubilee Peach Trees: Growing Golden Jubilee Peaches In The Landscape

Video: Golden Jubilee Peach Trees: Growing Golden Jubilee Peaches In The Landscape

Video: Golden Jubilee Peach Trees: Growing Golden Jubilee Peaches In The Landscape
Video: Peach Trees’ Unique Structure: How They Grow, Bloom, and Fruit 2024, Kan
Anonim

Når du tenker på hvor ferskentrær dyrkes, kommer ofte det varme klimaet i det sørlige USA, spesielt Georgia, til tankene. Hvis du ikke bor i en varm region, men elsker fersken, ikke fortvil; prøv å dyrke Golden Jubilee ferskentrær. Golden Jubilee fersken kan dyrkes i USDA sone 5-9. Den følgende artikkelen inneholder informasjon om hvordan du dyrker en Golden Jubilee ferskenvariant.

Hva er Golden Jubilee Peaches?

Golden Jubilee ferskentrær produserer midtsesongens fersken som kan dyrkes i kjøligere klima. De trenger omtrent 800 kjøletimer, temperaturer under 45 F. (7 C.), for å sette frukt. De er en hybridfersken hvis forelder er Elberta-fersken.

Golden Jubilee-ferskensorten produserer gulkjøttede, søte og saftige, fristeinsfersken som er klare for høsting om sommeren. Trærne blomstrer om våren med duftende rosa-tonede blomster, som viker for gul frukt med en flush av skarlagen som kan brukes til hermetikk eller fersk spising.

Golden Jubilee ferskentrær er tilgjengelig i både dverg- og standardstørrelser og vil oppnå høyder på mellom 15-25 fot (4,5 til 8 m.) med en spredning på 8-20 fot (2-6 m.). Det er et raskt voksende tresom kan tilpasses en rekke jordsmonn så vel som kjølige klimaer. Golden Jubilee begynner i en alder av 3-4 år.

How to Grow a Golden Jubilee

Å dyrke et Golden Jubilee ferskentre er et utmerket valg for gartnere med mindre landskap fordi det er selvfruktbart, noe som betyr at det ikke krever en fersken til for pollinering. Når det er sagt, som mange selvfruktende trær, vil den ha nytte av å ha en fersken til i nærheten.

Pennlegg å plante treet om våren når det fortsatt er i dvale. Velg et sted som er i full sol, med minst 6 timer sol per dag. Selv om Golden Jubilee-fersken ikke er for kresne med hensyn til jordsmonn, bør den være godt drenerende og ha en foretrukket pH på 6,5.

Bløtlegg røttene til treet i 6-12 timer før planting. Grav et hull som er like dypt som beholderen fersken er i og litt bredere for å tillate å spre røttene. Sett treet i hullet, spre røttene forsiktig ut, og fyll igjen med den fjernede jorden. Tamp ned rundt treet. Golden Jubilee bør vannes godt etter planting.

Deretter kan nedbør være tilstrekkelig vanning, men hvis ikke, vann treet med en tomme (2,5 cm) vann per uke. Legg et lag med mulch rundt treet, pass på å holde deg unna stammen, for å holde på fuktigheten og forsinke ugress.

Anbefalt: