Vinterhagetips: Vinterhagefeil og hvordan du unngår dem

Innholdsfortegnelse:

Vinterhagetips: Vinterhagefeil og hvordan du unngår dem
Vinterhagetips: Vinterhagefeil og hvordan du unngår dem

Video: Vinterhagetips: Vinterhagefeil og hvordan du unngår dem

Video: Vinterhagetips: Vinterhagefeil og hvordan du unngår dem
Video: НЕГАТИВНАЯ РЕАКЦИЯ / РАЗОБЛАЧЕНИЕ ПЕВЦА / ДИМАШ и ПОНАСЕНКОВ 2024, April
Anonim

Hvis du lurer på hva du skal gjøre i en hage om vinteren, er svaret nok. Dette kan overraske deg, spesielt hvis du bor i et kaldere klima. Det er alltid hagearbeid utenfor som trenger oppmerksomhet. Naturligvis vil du unngå å gjøre vinterhagefeil. For å holde deg på rett spor, her er vinterhagearbeid som må og ikke må gjøres for å holde deg opptatt til våren kommer.

Hva du skal gjøre i en hage om vinteren

De fleste vinterhagetips fra eksperter fokuserer på trær. Dette er fornuftig siden gartnere ofte bruker de tre andre sesongene på å dyrke og ta vare på blomster, grønnsaker og busker. La oss se nærmere på noen vinterhagearbeid som bør gjøres og ikke gjøres for trær:

  • Tidlig vinter er en utmerket tid for å plante nye trær, men sikte på minst seks uker før bakken fryser. For å gi de nylig transplanterte spirene den beste muligheten for å overleve, sørg for å holde dem vannet. Hvis snøfallet er lite, fortsett å vanne gjennom vintersesongen, når bakken er tint.
  • Å spre et 2- til 3-tommers (5 til 7,6 cm.) lag med mulch eller kompost rundt bunnen av treet bidrar til å beskytte de nye røttene mot temperaturendringer og frostheving.
  • Vinteren er også en utmerket tid for å trimme løvtrær. Når bladene er nede, er grenene detsynlig. Hvis en isstorm skader trærne, kutt ned disse lemmene så snart som mulig. Rutinemessig plukke opp f alt rusk for å forhindre at denne jobben blir for overveldende om våren.

Ytterligere vinterhagearbeid som bør gjøres og ikke gjøres

Når vinteren kommer, bør blomsterbedene, hagen og grønnsakshagen være i ro og krever lite, om noe, vedlikehold. En av de vanlige vinterhagefeilene er å ikke forberede disse områdene for den kalde årstiden. Hvis høsten gled forbi for fort, sørg for å gjennomgå disse vinterhagearbeidene som må og ikke må gjøres og fullføre nødvendige oppgaver før snøen begynner å falle:

  • Plukk opp falne løv. Tykke matter av løv vil kvele plenen og fremme soppvekst.
  • Ikke la flerårig ugress overvintre i blomsterbed. Røttene vil bli godt etablert i vintermånedene, noe som gjør luking mye vanskeligere neste år.
  • Gjør deadhead-blomster med invasive tendenser. Frø fra håndterbare arter kan stå på plass som vinterfôr for ville fugler.
  • Ikke trim busker eller gjødsel i vintermånedene. Disse oppgavene kan stimulere for tidlig vekst og føre til skade på planten.
  • Pakk inn trær og busker nær veier og innkjørsler for å beskytte dem mot s altsprut og fallende temperaturer. Pakk inn bunnen av trær for å avskrekke gnagere og hjort fra å tygge stammene.
  • Ikke la vanningssystemet fryse. Følg produsentens anbefalinger for å rense og vinterføre sprinkleranlegget ditt.
  • Rengjør grønnsakshagen og kast syke på riktig måteeller skadedyrinfisert vegetasjon.
  • Ikke la containerplanter stå utendørs uten beskyttelse. Flytt plantekassene nær fundamentet til huset, begrav dem i bakken eller dekk til med et varmebevarende teppe. Enda bedre, flytt containere inn i en garasje eller et lagerområde.

Anbefalt: