Problem med pepper: feilsøking av problemer med å dyrke paprika

Innholdsfortegnelse:

Problem med pepper: feilsøking av problemer med å dyrke paprika
Problem med pepper: feilsøking av problemer med å dyrke paprika

Video: Problem med pepper: feilsøking av problemer med å dyrke paprika

Video: Problem med pepper: feilsøking av problemer med å dyrke paprika
Video: Pepper Problems 2024, Kan
Anonim

Pepperplanter er en stift i de fleste grønnsakshager. De er enkle å dyrke og gir god smak til utallige retter. Milde varianter, som paprika, er essensielle i mange typer salater og for sunn snacking. Pepperplanter er enkle å dyrke, men en gang i blant vil det oppstå et problem. Det er godt å bli kjent med noen problemer med paprika i tilfelle dette skjer. Hvis du klarer å identifisere problemet, er det enkelt å søke etter en løsning på Gardening Know How.

Problemer med å dyrke paprika

Enten det er pepperplanter som angriper dem eller de mange sykdommene som kan påvirke pepperplanter, er din første forsvarslinje å vite hva du skal se etter.

Vanlige pepperplantebugs

Det er flere insekter og skapninger som liker å spise pepperplanter. De fleste av dem kan enkelt fjernes for hånd eller med en spray såpevann. Du må sjekke plantene dine ofte for insekter og ormer for å sikre at de ikke sprer seg. Det er viktig å holde hageområdet rundt pepperplantene dine rent og fritt for døde blader og rusk – insekter elsker å gjemme seg og avle i dødt eller råtnende plantemateriale.

Her er noen skadedyr som elsker pepperplanter:

  • Skårorm er vanligvis de mest skadelige for paprika, og de liker spesielt de unge frøplantene.
  • Bladlus vil samle seg under pepperplanteblader og skille ut honningdugg, som tiltrekker seg andre insekter. Bladlus skaper flekker, forvrenger plantenes blader og vil få dem til å visne.
  • Både armyworms og fruitworms elsker å livnære seg på nye, møre pepperbelger, og vil også av og til gumle på løvet.
  • Loppebiller angriper unge planter. Hvis de er tilstede, vil du se tydelige hull i løvet.
  • Maisbor finner veien til innsiden av pepperbelgene og ødelegger dem.
  • Hornorm kan ødelegge en pepperplante, men de er så store at du kan plukke dem av for hånd.
  • Hvitfluer kan være ekstremt ødeleggende for pepperplanter. De kan overføre skadelige virus og få bladene til å skrumpe, gulne og falle.

Pepperplantesykdommer

Når du velger pepperplanter og frø, prøv å holde deg til sykdomsresistente varianter. Du kan se på frøpakker for en kode for å fortelle deg om dette. For eksempel betyr koder som HR: BLS 1-3 eller IR: TEV at planter dyrket fra disse frøene vil ha sterk motstand mot bakteriell bladflekk og visse virus. Bakterieproblemer med paprika kommer ofte fra å plante infiserte frø. Ett virus kan ødelegge en hel avling med paprika.

De vanligste sykdommene hos pepperplanter er sopprelaterte. Planter kan bli misfarget, vokse dårlig og utvikle flekker. Du kan se blader gulne og falle. Ikke glem at sunne pepperplanter krever løs,godt drenert jord. Destruktive soppstammer kan blomstre i et miljø der det er for mye vann.

Her er seks av de vanligste pepperplantesykdommene:

  • Bakteriell bladflekk er en av de vanligste infeksjonene hos pepperplanter. Det forårsaker gulaktige flekker på bladene som kan bli brune eller forstørre, og vil forårsake bladfall.
  • Mosaikkvirus er også en vanlig virusinfeksjon som tiltrekker seg insekter. Det er ikke mye som kan gjøres for å lindre denne fordi når den først har invadert planten, er det allerede for sent å behandle den. Det forårsaker begrenset produksjon og avvekst av planten og bladene.
  • Southern blight er en soppsykdom som er utbredt i varmt klima. Stilkene råtner og planten visner og dør til slutt.
  • Mugg kan vises mest på undersiden av bladene. Det er forbundet med varme, fuktige forhold.
  • Blossom-enderåte skyldes kalsiummangel og sporadisk vanning. Moden råte oppstår på modnende paprika som vokser under varme, fuktige forhold. Høst inn paprika før bruk og oppbevar eventuell ubrukt paprika på et kjølig sted vekk fra direkte lys.
  • Solbrenning er et resultat av for mye eksponering for direkte sollys. Frukten kan bli lys farget og føles tørr og papiraktig.

Forebygging av pepperplanteproblemer

Roter grønnsaksavlingene dine hver sesong for å forhindre opphopning i jorden av sykdommer eller insekter. Dyrk sykdomsresistente peppervarianter. Hold pepperhagen fri for rusk. Pass på at plantene dine ikke får for mye fuktighet og at jorda er godt drenerende.

Anbefalt: