Spindelbuskpleie - Tips for å dyrke en spindelbusk

Innholdsfortegnelse:

Spindelbuskpleie - Tips for å dyrke en spindelbusk
Spindelbuskpleie - Tips for å dyrke en spindelbusk

Video: Spindelbuskpleie - Tips for å dyrke en spindelbusk

Video: Spindelbuskpleie - Tips for å dyrke en spindelbusk
Video: Landscape Like a Pro: How to prune and care for a overgrown Golden Euonymus! 2024, Kan
Anonim

Hva er en spindelbuss? Også kjent som vanlig spindeltre, spindelbusk (Euonymus europaeus) er en oppreist, løvfellende busk som blir mer avrundet med modenhet. Planten produserer grønngule blomster om våren, etterfulgt av rosarød frukt med oransjerøde frø om høsten. De matte grønne bladene blir gule om høsten, til slutt blir de gulgrønne, og til slutt en attraktiv nyanse av rødlilla. Spindelbusken er hardfør mot USDA sone 3 til 8. Les videre og lær hvordan du dyrker spindelbusker.

How to Grow Spindle Bushes

Forplant spindelbusk ved å ta halvmodne stiklinger fra en moden plante på sensommeren eller tidlig høst. Plant stiklingene i en blanding av torvmose og grov sand. Plasser gryten i sterkt, indirekte lys og vann ofte nok til å holde blandingen fuktig, men aldri mettet.

Du kan også plante spindelbuskfrø, selv om frøene er notorisk trege til å spire. Samle spindelbuskfrø om høsten, og oppbevar dem deretter i en plastpose fylt med fuktig sand og kompost til våren. Plant frøene og la dem utvikle seg innendørs i minst et år før du flytter dem utenfor.

Planter helst spindelbusk i fullt sollys. Du kan også plantebusk i sprakket sollys eller delvis skygge, men for mye skygge vil redusere den strålende høstfargen.

Nesten alle typer godt drenert jord er bra. Hvis mulig, plant to busker i umiddelbar nærhet for mer effektiv krysspollinering.

Spindle Bush Care

Beskjær spindelbuskplanten til ønsket størrelse og form om våren. Spred mulch rundt planten etter beskjæring.

Fôr spindelbusken hver vår med en balansert, generell gjødsel.

Hvis larver er et problem i blomstringssesongen, er det enkelt å fjerne dem for hånd. Hvis du oppdager bladlus, spray dem med insektdrepende såpespray.

Sykdommer er sjelden et problem for friske spindelbusker.

Ytterligere Euonymus spindelbussinfo

Denne raskt voksende euonymus-busken, hjemmehørende i Europa, er svært ugressaktig og invasiv i noen områder, inkludert den østlige delen av USA og Canada. Sjekk med ditt lokale utvidelseskontor før planting for å sikre at det er greit å gjøre det.

Vær også forsiktig med å plante spindelbusk hvis du har små barn eller kjæledyr. Alle deler av spindelbuskplanter er giftige hvis de spises i store mengder og kan føre til diaré, oppkast, frysninger, slapphet, kramper og koma.

Anbefalt: