Å dyrke rapsodie-tomater: plante og dyrke rapsodie-tomatplanter

Innholdsfortegnelse:

Å dyrke rapsodie-tomater: plante og dyrke rapsodie-tomatplanter
Å dyrke rapsodie-tomater: plante og dyrke rapsodie-tomatplanter

Video: Å dyrke rapsodie-tomater: plante og dyrke rapsodie-tomatplanter

Video: Å dyrke rapsodie-tomater: plante og dyrke rapsodie-tomatplanter
Video: Growing Tomato Plant From Tomato Slice Time Lapse 2024, April
Anonim

Ingenting sier sommer i hagen som store, modne tomater. Rapsodie tomatplanter produserer store bifftomater som er perfekte for skjæring. Å dyrke Rapsodie-tomater er omtrent det samme som å dyrke andre tomater, men ikke prøv å redde frøene. Rapsodie vil ikke gå i oppfyllelse fra frø da de er en hybrid tomatvariant.

Rapsodie Tomato Information

Rapsodie, kan også staves Rhapsody eller Rhapsodie, er en biffvariant av tomater. Hvis du kjøper biff i butikken, får du mest sannsynlig kultivaren som heter Trust, men grønnsaksdyrkere begynner å sette inn mer Rapsodie, og dette er et godt valg for din egen hage.

Som andre bifftomater er Rapsodier store og knallrøde. Huden er tynn og ribbet. Hver tomat har flere lokuler, frørommene inne i fruktene.

De smaker fantastisk rå og er saftige med en behagelig, ikke-melete tekstur. Bruk Rapsodie-tomater som skiver på burgere, hakk dem opp til salater eller bruschetta, lag en frisk og lett pastasaus, eller skjær og strø sukker i skiver for en perfekt sommerdessert.

Hvordan dyrke rapsodie-tomater

Rapsodie tomatpleie krever full soleksponering,godt drenert og fruktbar jord, varme, og ca 85 dager fra spiring til høsting. Beefsteaks, som Rapsodies, krever en så lang periode for å utvikle frukt at det kan være lurt å starte frøene innendørs tidlig.

Transplanter ute når temperaturen i jorda er rundt 16 C. Gi disse store plantene god plass, minst noen få fot (1 m.), da de vil vokse opp og ut. Tilstrekkelig avstand vil hjelpe med luftstrømmen og redusere risikoen for sykdom.

Når du dyrker disse tomatene, sørg for at du har god støtte for plantene og frukten. Disse tunge fruktene kan veie opptil et pund (454 gram). Uten støtte vil de dra hele planten ned og få den til å hvile i skitten. Gi tomatplantene dine minst 2,5–5 cm vann per uke.

Høst Rapsodie-tomater når de er røde og faste. De varer ikke lenge, så spis dem med en gang. Du kan konservere dem ved å hermetisere eller fryse.

Anbefalt: