What Is A Fringed Bleeding Heart - Tips for dyrking Fringed Bleeding Heart Plants

Innholdsfortegnelse:

What Is A Fringed Bleeding Heart - Tips for dyrking Fringed Bleeding Heart Plants
What Is A Fringed Bleeding Heart - Tips for dyrking Fringed Bleeding Heart Plants

Video: What Is A Fringed Bleeding Heart - Tips for dyrking Fringed Bleeding Heart Plants

Video: What Is A Fringed Bleeding Heart - Tips for dyrking Fringed Bleeding Heart Plants
Video: Part 3 - Uncle Tom's Cabin Audiobook by Harriet Beecher Stowe (Chs 12-15) 2024, April
Anonim

Blødende hjertestauder er en klassisk favoritt for delvis skyggefulle hager. Med små hjerteformede blomster som ser ut som de "blør", fanger disse plantene fantasien til gartnere i alle aldre. Mens det gammeldagse asiatiske innfødte blødende hjertet (Dicentra spectabilis) er den mest brukte typen i hager, øker det å dyrke frynsede blødende hjertevarianter. Hva er et frynsete blødende hjerte? Fortsett å lese for mer informasjon om frynsede blødende hjerteplanter.

Hva er et frynsete blødende hjerte?

Fringed blødende hjerte (Dicentra eximia) er hjemmehørende i det østlige USA. Den finnes naturlig i skogbunnen og skyggefulle, steinete avlinger i Appalachian-fjellene. Denne innfødte varianten er også kjent som vilt blødende hjerte. De vokser best i fuktig, humusrik jord i full til delvis skyggefulle steder. I naturen vil frynsede blødende hjerteplanter naturalisere seg ved selvsåing, men de anses ikke for å være aggressive eller invasive.

Hardy i sone 3-9, frynset blødende hjerte vokser til 1-2 fot (30-60 cm.) høyt og bredt. Planter produserer bregnelignende, blågrønt løvverk som vokser direkte fra røttene ogholder seg lav. Dette unike løvet er grunnen til at de kalles "fringed" blødende hjerte.

De samme dype til lyserosa, hjerteformede blomstene kan bli funnet, men stilkene vokser mer oppreist, ikke buer som Dicentra spectabilis. Disse blomstene har også en spektakulær blomstring fra våren til forsommeren; Imidlertid kan hjerteblødning med frynser fortsette å blomstre sporadisk gjennom sommeren og tidlig på høsten hvis det vokser under gunstige forhold.

How to Grow a Fringed Bleeding Heart

Å dyrke frynsede hjerteplanter krever et skyggefullt til delvis skyggefullt sted med rik, fruktbar jord som er fuktig, men godt drenerende. På steder som forblir for våte, kan blødende hjerter bukke under for soppsykdommer og råtner, eller snegle- og snegleskader. Hvis jorda er for tørr, vil plantene bli forkrøplet, unnlate å blomstre og vil ikke naturalisere seg.

I naturen vokser det blødende hjerte med frynser best på steder der år med råtnende planterester har gjort jorden rik og fruktbar. I hager må du legge til kompost og regelmessig gjødsle disse blødende hjerteplantene for å dekke deres høye næringsbehov.

Å ta vare på blødende hjerter er like enkelt som å plante dem på riktig sted, vanne dem regelmessig og gi gjødsel. Slow release gjødsel for utendørs blomstrende planter anbefales. Frynsete blødende hjerteplanter kan deles hvert 3.-5. år om våren. På grunn av deres giftighet når de svelges, blir de sjelden plaget av hjort eller kaniner.

'Luxuriant' er en veldig populær variant av frynsede blødende hjerte med dyp rosa blomster og en veldig lang blomstringperiode. Den tåler full sol når den vannes regelmessig. 'Alba' frynsede blødende hjerte er en populær variant med hvite hjerteformede blomster.

Anbefalt: