Can You Grow Bleeding Heart From Seeds - How To Grow Bleeding Heart From Seeds

Innholdsfortegnelse:

Can You Grow Bleeding Heart From Seeds - How To Grow Bleeding Heart From Seeds
Can You Grow Bleeding Heart From Seeds - How To Grow Bleeding Heart From Seeds

Video: Can You Grow Bleeding Heart From Seeds - How To Grow Bleeding Heart From Seeds

Video: Can You Grow Bleeding Heart From Seeds - How To Grow Bleeding Heart From Seeds
Video: Growing Bleeding Heart from seeds 🌱 2024, April
Anonim

Blødende hjerte er en klassisk skyggeplante som gir nydelige blomster, og den kan formeres på flere måter. Å dyrke blødende hjerte fra frø er en måte å gjøre det på, og selv om det tar mer tid og tålmodighet, kan det hende du opplever at det er en givende prosess å starte med frø.

Kan du dyrke blødende hjerte fra frø?

Det er flere måter å forplante blødende hjerte på, inkludert deling, stiklinger, separasjon og frø. Blødende hjerte anses ikke som invasivt fordi selv om det ikke er hjemmehørende i Nord-Amerika, sår det ikke veldig kraftig.

Forplantning eller start med frø kan imidlertid gjøres vellykket, og kan være det beste valget fordi blødende hjerte ikke transplanteres godt. Det tar tid før frøene spirer, men når de først gjør det, vil de vokse godt under de rette forholdene.

Når skal man så blødende hjertefrø

Det er best å så blødende hjertefrø like etter høsting av dem fra planten, noe som gjøres på sensommeren. Dette gir frøene god tid til å spire og gir kuldeperioden de trenger i flere uker.

Hvis du ikke kan så frøene dine med en gang, kan du spire dem innendørs også om våren. For å gjøre dette, oppbevar frøene i fryseren i flere uker i den kalde perioden, og la dem deretter spire i flere uker i et fuktig medium ved temperaturer rundt 60 grader Fahrenheit (16 C.).

Hvordan vokse et blødende hjerte fra frø

Du kan lagre og spire dine blødende hjertefrø som beskrevet ovenfor, men det er best om du kan høste og så frøene med en gang på sensommeren eller tidlig høst. Når du planter blødende hjertefrø, sørg for at du finner et sted på et delvis skyggefullt sted med godt drenerende jord. Denne planten vokser dårlig i fuktig jord.

Plant frøene omtrent en halv tomme (1,25 cm.) i jorden og hold området fuktig til den første frosten kommer. Fra det tidspunktet trenger du bare vente på at frøene dine skal utvikle seg og spire. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke ser blomster på planten din de første par årene.

Blødende hjerte er et godt valg for skogkledde hager som har mye skygge. Dessverre transplanterer ikke disse pene buskene alltid godt, men hvis du har tålmodighet til det, kan du med hell dyrke dem fra frø.

Anbefalt: