What Is Swamp Milkweed: Lær om Swamp Milkweed-fordeler i hagen

Innholdsfortegnelse:

What Is Swamp Milkweed: Lær om Swamp Milkweed-fordeler i hagen
What Is Swamp Milkweed: Lær om Swamp Milkweed-fordeler i hagen

Video: What Is Swamp Milkweed: Lær om Swamp Milkweed-fordeler i hagen

Video: What Is Swamp Milkweed: Lær om Swamp Milkweed-fordeler i hagen
Video: Swamp Milkweed - Asclepias Incarnata. Facts, Grow & Care 2024, April
Anonim

Sumpmelk er en søskenbarn til den mer kjente vanlige melkeplanten, en attraktiv blomstrende flerårig plante som er hjemmehørende i sumpene og andre våte områder i Nord-Amerika. Fortsett å lese for å finne ut mer info om sumpmelk, inkludert fordeler med sumpmelk og tips for dyrking av sumpmelk i landskapet ditt.

Swamp Milkweed Info

Hva er sumpmelk? Sumpmelk (Asclepias incarnata) er medlem av melkegressfamilien. Det antas å ha fått navnet sitt fra de rosa blomstene den produserer ("Incarnata" betyr "skyllet med rosa.") Den produserer disse blomstene midt på sommeren, etterfulgt av smale frøkapsler som åpner seg for å avsløre flate brune frø festet til det klassiske hvite. tuer knyttet til melkeplanter.

Blomstene er veldig prangende og gode for å tiltrekke seg sommerfugler. Plantene har en tendens til å nå 2 til 4 fot (0,60 til 1,2 m.) i høyden. Sumpmelkeplanter kan skilles fra sine andre melkeplanter både på disse prangende rosa blomstene og ved deres habitat, siden de er den eneste arten av melkegress som foretrekker å vokse under våte forhold.

Growing Swamp Milkweed

Summelk, som navnet antyder, vokser best i fuktige, våtmarksområder. Den liker vått,leirjord, men den foretrekker også full sol. Planten er hardfør i USDA-sonene 3 til 6, hvor den vokser som en flerårig. Plantene spres naturlig med vindbårne frø og ved krypende røtter som brer seg sakte ut under bakken.

Skal jeg dyrke Swamp Milkweed?

Merk: Sumpmelkplanten er teknisk sett giftig for mennesker og andre pattedyr hvis det spises nok av den, så det bør være unngås i områder der barn leker eller husdyr søker.

Den er imidlertid en god tiltrekker for pollinatorer og en nordamerikansk innfødt, så den er et godt valg for gartnere med våte områder på eiendommen som ønsker å plante ansvarlig.

Anbefalt: