What Is A Swamp Tupelo - Lær om Swamp Tupelo vekstforhold

Innholdsfortegnelse:

What Is A Swamp Tupelo - Lær om Swamp Tupelo vekstforhold
What Is A Swamp Tupelo - Lær om Swamp Tupelo vekstforhold

Video: What Is A Swamp Tupelo - Lær om Swamp Tupelo vekstforhold

Video: What Is A Swamp Tupelo - Lær om Swamp Tupelo vekstforhold
Video: Master P - Swamp Nigga (HQ) TRU 2024, April
Anonim

Du vil sannsynligvis ikke begynne å dyrke sump-tupelo-trær med mindre du bor i et område med våt jord. Hva er sump tupelo? Det er et høyt innfødt tre som vokser i våtmarker og sumper. Les videre for informasjon om sumptupelotre og pleie av sumptupelo.

Hva er en Swamp Tupelo?

Med mindre du bor på landets sørøstlige kystområde, har du kanskje aldri sett en sumptupelo (Cornaceae Nyssa biflora), enn si hørt om den. Dette er trær som trives i våt bunnjord.

Hvis du vurderer å dyrke sump-tupelo-trær, må du ta hensyn til følgende sumptupelo-informasjon: disse trærne vokser i naturen i grumsete områder, tung leirjord eller våt sand – ikke ditt gjennomsnittlige landskapstre.

Swamp Tupelo Dyrkingsbetingelser

De vokser best der jorda alltid er våt fra grunt vann i bevegelse. Gode steder inkluderer sumpbanker, elvemunninger og lave viker som er mettede hele året. Selv med utmerket pleie av sumptupelo, vil du ikke kunne dyrke disse trærne i tørr jord. Faktisk finner du de fleste sump-tupelo i sumpene og elvemunningene på kystsletten. Dette inkluderer deler av Maryland, Virginia, Florida og Tennessee.

SumpTupelo-informasjon forteller oss at det er et tre som kan sveve til over 100 fot (30 m.) i høyden og svelle ut til 4 fot (1,2 m.) i diameter. Formen på treet er uvanlig. Kronen er en smal oval og den brunfargede barken har vertikale furer. Treets røtter sprer seg på alle sider av treet, og de produserer spirer som kan bli til nye trær.

Hvis du liker dette uvanlige treet, vil du kanskje ha informasjon om hvordan du dyrker en sumptupelo, og det begynner med å finne en passende plassering i hagen din. En våt plass er av største betydning, men en solrik plass er også viktig. Sump-tupeloer sies å være intolerante overfor skygge. Men med mindre eiendommen din består av sumpete forhold og god plass, er dette sannsynligvis ikke noe å legge til landskapet.

Når det er sagt, er dette et flott tre for dyrelivet. I følge informasjon om sump-tupelo elsker hvithalehjort å spise treets nye vekst og blader, og mange fugler og pattedyr spiser dens næringsrike frukter. Andre pattedyr som finner næring i sump-tupelo-trær inkluderer bjørn, vaskebjørn og vill kalkun. Fugler hekker også i sumptupeloen. I tillegg gir blomstene nektar til bier. Så hvis du allerede er så heldig å ha et av disse høye trærne i landskapet, hold dem rundt for dyrelivet å nyte.

Anbefalt: