Red Rome Apple Trees: How To Grow A Red Rome Apple Tree

Innholdsfortegnelse:

Red Rome Apple Trees: How To Grow A Red Rome Apple Tree
Red Rome Apple Trees: How To Grow A Red Rome Apple Tree

Video: Red Rome Apple Trees: How To Grow A Red Rome Apple Tree

Video: Red Rome Apple Trees: How To Grow A Red Rome Apple Tree
Video: Red Rome Apple Tree 2024, Kan
Anonim

Hvis du leter etter et utmerket bakeeple, prøv å dyrke røde Roma-epler. Til tross for navnet er ikke røde Roma-epletrær en italiensk oppdrettet eplekultivar, men ble, som mange epler pleier å være, oppdaget ved et uhell. Interessert i å lære å dyrke et rødt Roma-eple? Følgende artikkel inneholder informasjon om dyrking av røde rom-epletrær og bruk av røde rom-epler etter høsting.

Hva er et rødt Roma-eple?

Røde Roma-epletrær er sporbærende trær som lar frukt dannes på hver lem, noe som betyr mer frukt! På grunn av deres produktive avkastning ble de en gang referert til som «pantemaker».

Som nevnt er de ikke og er heller ikke oppk alt etter Romas evige stad, men etter den lille byen Ohio som deler det ærverdige navnet. Opprinnelig ble imidlertid dette eplet oppk alt etter oppdageren, Joel Gillet, som fant en tilfeldig frøplante i en forsendelse av trær som så ulikt noen av de andre. Frøplanten ble plantet langs bredden av elven Ohio i 1817.

År senere tok en slektning av Joel Gillet stiklinger fra treet og startet en barnehage med eplet han k alte "Gilletts frøplante." Et tiår senere ble treet omdøpt til Roma Beauty, en hyllest tilbyen der den ble oppdaget.

I løpet av 1900-tallet ble Roma-epler kjent som "dronningen av bakeeplene" og ble en del av "Big Six", sekstetten av Washington State-dyrkede epler som inkluderer røde, gylne, vinsaft, Jonathan, og Newtowns.

Growing Red Roma-epler

Røde Roma-epler er kaldharde og selvbestøvende, men for å øke størrelsen vil en annen pollinator som Fuji eller Braeburn være gunstig.

Røde Roma-epler kan være enten halvdverg eller dverg i størrelse og løpe fra 12–15 fot (3,5–4,5 m.) for halvdverg eller 8–10 fot (2,5–3 m.) for dverg i høyden.

Røde Roma-epler holder seg i 3-5 måneder i kjølelager.

How to Grow a Red Rome Apple

Røde Roma-epler kan dyrkes i USDA-sone 4-8, men overraskende nok, på grunn av deres lave kjølebehov, kan de også dyrkes i varmere strøk. De produserer skinnende, røde epler på bare 2-3 år etter planting.

Velg et sted for å plante det røde Roma-treet som er i full sol i leirholdig, rik, godt drenerende jord med en jord-pH på 6,0-7,0. Før planting, bløtlegg treets røtter i en bøtte med vann i en time eller to.

Grav et hull som er bredt nok til å romme rotklumpen pluss litt ekstra. Løsne jorden rundt rotklumpen. Plasser treet slik at det er perfekt vertik alt og røttene er spredt utover. Fyll på rundt treet med jorda som er gravd ut, tamp ned for å fjerne eventuelle luftlommer.

Using Red Rome-epler

Røde Roma-epler har tykt skall som gjør dem til utmerkede bakeepler. De vilbehold formen når den sauteres eller posjeres eller når den tilberedes på annen måte. De lager også deilig presset cider samt paier, skomakere og potetgull. De er også gode å spise ferske fra treet.

Anbefalt: